+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ODRŽANA OTVORENA SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

Dodano : 18.02.2018

ODRŽANA OTVORENA SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U subotu 17. veljače održana je otvorena sjednica župnog pastoralnog vijeća.
Sjednica je započela slavljem svete mise u 17.00 sati u župnoj crkvi.  Nakon misnog slavlja drugio dio sjednice nastavljen  je u dvorani iznad općine.
Nakon uvodne molitve i pjesme „VELIK SI“, koju je otpjevao dio župnog zbora mladih, župnik je sve pozdravio. Župnik je delegirao Barbaru Premuš, odgajateljicu u vjeri, da najavljuje pojedine dijelove sjednice župnog pastoralnog vijeća.
Uz članove župnog pastoralnog vijeća na sjednici su bili prisutni i predstavnici udruga koje djeluju na području župe, zamjenik načelnika, ravnateljica škole, direktorica turističke zajednice, podpredsjednik županijske skupštine i ostali župni suradnici.
Valentina Bogdan, zapisničarka, pročitala je zapisnik od prošle sjednice, dok je Dragica Kirec (voditeljica župnog karitasa) progovorila o djelovanju župnog karitasa.


Župnik je pročitao opći pastoralni izvještaj za prošlu 2017. godinu, te je prezentirao aktivnosti koje su bile i koje će uslijediti. Tako je posebno istaknuo za ovu godinu proslavu 25. godina blagoslova crkve sv. Ane u Hlapičini i 550 godina od gradnje župne crkve u Sv. Martinu na Muri, te naglasio da će se to obilježti uz niz prigodnih aktivnosti. Sve je pozvao na križni put po župi 04. ožujka, najavio je kursiljo za krizmanike 23. – 25. veljače, razna hodočašća i ostalo…
Prije kraja sjednice zamjenik načelnika  općine Martin Srša sve je prisutne pozdravio i naglasio važnost vjere u svakidašnjem životu, a mladi pjevači uz pratnju Patrika Zamude na klavijaturama otpjevali su „ZAHVALI“.
Sjednica je završila molitvom i  kratkim prikazom života i djela Nicka Vujicica, koji je neke i rasplakao. Nakon sjednice bilo je prigodno druženje u župnoj dvorani.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...