+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ODRŽANA OTVORENA SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

Dodano : 18.02.2018

ODRŽANA OTVORENA SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U subotu 17. veljače održana je otvorena sjednica župnog pastoralnog vijeća.
Sjednica je započela slavljem svete mise u 17.00 sati u župnoj crkvi.  Nakon misnog slavlja drugio dio sjednice nastavljen  je u dvorani iznad općine.
Nakon uvodne molitve i pjesme „VELIK SI“, koju je otpjevao dio župnog zbora mladih, župnik je sve pozdravio. Župnik je delegirao Barbaru Premuš, odgajateljicu u vjeri, da najavljuje pojedine dijelove sjednice župnog pastoralnog vijeća.
Uz članove župnog pastoralnog vijeća na sjednici su bili prisutni i predstavnici udruga koje djeluju na području župe, zamjenik načelnika, ravnateljica škole, direktorica turističke zajednice, podpredsjednik županijske skupštine i ostali župni suradnici.
Valentina Bogdan, zapisničarka, pročitala je zapisnik od prošle sjednice, dok je Dragica Kirec (voditeljica župnog karitasa) progovorila o djelovanju župnog karitasa.


Župnik je pročitao opći pastoralni izvještaj za prošlu 2017. godinu, te je prezentirao aktivnosti koje su bile i koje će uslijediti. Tako je posebno istaknuo za ovu godinu proslavu 25. godina blagoslova crkve sv. Ane u Hlapičini i 550 godina od gradnje župne crkve u Sv. Martinu na Muri, te naglasio da će se to obilježti uz niz prigodnih aktivnosti. Sve je pozvao na križni put po župi 04. ožujka, najavio je kursiljo za krizmanike 23. – 25. veljače, razna hodočašća i ostalo…
Prije kraja sjednice zamjenik načelnika  općine Martin Srša sve je prisutne pozdravio i naglasio važnost vjere u svakidašnjem životu, a mladi pjevači uz pratnju Patrika Zamude na klavijaturama otpjevali su „ZAHVALI“.
Sjednica je završila molitvom i  kratkim prikazom života i djela Nicka Vujicica, koji je neke i rasplakao. Nakon sjednice bilo je prigodno druženje u župnoj dvorani.

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...