+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

ODRŽANA OTVORENA SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

Dodano : 18.02.2018

ODRŽANA OTVORENA SJEDNICA ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

U subotu 17. veljače održana je otvorena sjednica župnog pastoralnog vijeća.
Sjednica je započela slavljem svete mise u 17.00 sati u župnoj crkvi.  Nakon misnog slavlja drugio dio sjednice nastavljen  je u dvorani iznad općine.
Nakon uvodne molitve i pjesme „VELIK SI“, koju je otpjevao dio župnog zbora mladih, župnik je sve pozdravio. Župnik je delegirao Barbaru Premuš, odgajateljicu u vjeri, da najavljuje pojedine dijelove sjednice župnog pastoralnog vijeća.
Uz članove župnog pastoralnog vijeća na sjednici su bili prisutni i predstavnici udruga koje djeluju na području župe, zamjenik načelnika, ravnateljica škole, direktorica turističke zajednice, podpredsjednik županijske skupštine i ostali župni suradnici.
Valentina Bogdan, zapisničarka, pročitala je zapisnik od prošle sjednice, dok je Dragica Kirec (voditeljica župnog karitasa) progovorila o djelovanju župnog karitasa.


Župnik je pročitao opći pastoralni izvještaj za prošlu 2017. godinu, te je prezentirao aktivnosti koje su bile i koje će uslijediti. Tako je posebno istaknuo za ovu godinu proslavu 25. godina blagoslova crkve sv. Ane u Hlapičini i 550 godina od gradnje župne crkve u Sv. Martinu na Muri, te naglasio da će se to obilježti uz niz prigodnih aktivnosti. Sve je pozvao na križni put po župi 04. ožujka, najavio je kursiljo za krizmanike 23. – 25. veljače, razna hodočašća i ostalo…
Prije kraja sjednice zamjenik načelnika  općine Martin Srša sve je prisutne pozdravio i naglasio važnost vjere u svakidašnjem životu, a mladi pjevači uz pratnju Patrika Zamude na klavijaturama otpjevali su „ZAHVALI“.
Sjednica je završila molitvom i  kratkim prikazom života i djela Nicka Vujicica, koji je neke i rasplakao. Nakon sjednice bilo je prigodno druženje u župnoj dvorani.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...