+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

p. FRANJO PODGORELEC, karmelićanin, proslavio 25. godina svećeništva

Dodano : 08.09.2019

p. FRANJO PODGORELEC, karmelićanin, proslavio 25. godina svećeništva

U nedjelju 08. rujna p. Franjo Podgorelec je svečanim misnim slavljem u svojoj rodnoj župi proslavio 25 godina svećeništva.
Na početku misnog slavlja domaći župnik uputio je u ime župljana prigodnu čestitku, a Petra Oletić i Zvonko Zadravec uručili su mu prigodne poklone.
Za vrijeme propovijedi p. Franjo je iznio svoje iskustvo vjere i naglasio da  Bog uvijek s nama računa, ali mu trebamo dozvoliti da djeluje u našem životu.
FRANJO PODGORELEC, karmelićanin, sin Ivana i Angele r. Kuzma. Rođen je 19.11.1962. godine u Lapšini. Za svećenika je zaređen 1994. Iste godine upisuje specijalizaciju iz Duhovne teologije na Papinskom teološkom fakultetu »Teresianum« u Rimu, gdje je i magistrirao 1996. godine, a potom 2000. i doktorirao. Od akademske godine 1999./2000. predaje na KBF-u Sveučilišta u Zagrebu predmete iz područja Duhovnosti. Jedan je od utemeljitelja te Predstojnik »Sustavnog studija duhovnosti« koji vode karmelićani u Zagrebu (Remetama). Godinu dana (2016.) boravi u Rimu u svojstvu poglavara karmelskog samostana
.

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...