+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PJEVAČI IZ ŽUPE SVETI MARTIN NA MURI GOSTOVALI U ŽUPI NEDELIŠĆE

Dodano : 11.06.2022

U četvrtak 09. lipnja u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Nedelišću na prvi dan Trodnevnica uoči župnog proštenja uz Blagdan Presvetog Trojstva gostovao župni zbor iz župe Sveti Martin na Muri.

Prvi dan Trodnevnice započeo je cjelodnevnim euharistijskim klanjanjem za duhovni rast župe, a završio je koncelebriranom Svetom misom, koju je predvodio vlč. Mladen Gorupić, župnik Župe Svetog Martina Biskupa.

Pjevanje je uveličao mladi župni zbor Župe Svetog Martina. Tako je župnom crkvom u Nedelišću navečer odzvanjala skladna zborska polifonija. Slušali smo ugodne vokalno-instrumentalne izvedbe i koralne misne napjeve, što su brojni nazočni župljani, po završetku mise nagradili aplauzom.

Preč. Ivan Herceg zahvalio se gostima iz Sv. Martina na Muri te njihovim pjevačima i glazbenicima na impresivnom nastupu.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...