+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA PO ČITAVOJ ŽUPI

Dodano : 16.03.2014

IMG_0018

U župi Sveti Martin na Muri od 2002. godine održava se pobožnost križnog puta po čitavoj župi. Ove godine to je bilo 16. ožujka – II. Korizmena nedjelja.

Pobožnost je započela uvodnom molitvom u župnoj crkvi, a zatim se krenulo po čitavoj župi – Vrhovljan, Žabnik, Marof, Hlapičina, Gradiščak, Kapelščak, Gornji Koncovčak, Grkaveščak, Jurovčak, Čestijanec, Lapšina, Jurovec, Brezovec i Sveti Martin na Muri (župna crkva) gdje je bio i završetak. Nakon pobožnosti služena je sveta misa.

 IMG_0025

Kod svake postaje bio je scenski prikaz događanja.

ISUS – Dejan Krajačić

PILAT – Tomislav Šajnović

VERONIKA – Ines Baumgartner

MARIJA – Ana Marija Šajnović

MARIJA MAGDALENA – Katarina Šajnović

ŠIMUN CIRENAC – Leon Rešetar

SATNIK – MARTIN PERČIĆ

VOJNICI – Josip Stiwens i Nikola Tkalčić

IMG_0033

Uz lijepo vrijeme i otvorenost prema Božjoj milosti križni put je resila molitva, pjesma, spremnost na žrtvu, zajedništvo i lijepi broj vjernika. U nekim dijelovima križnog puta bilo je i preko 700 vjernika.

IMG_0034

Nalazimo se u korizmi, stoga moramo prihvatiti svakodnevne poteškoće otvorena srca, prikazujući ih Gospodinu s duhom zadovoljštine, bez prigovaranja i jadikovka, jer to često znači odbijanje križa. Ako ih prihvatimo kako treba, neočekivane poteškoće mogu nam pomoći rasti u duhu pokore koji nam je toliko potreban i unaprijediti vrline strpljivosti, ljubavi i razumijevanja: jednom riječju, posvećivati se. Prihvatimo li ih na loš način, mogli bi nam biti povod za buntovnost, nestrpljivost i obeshrabrenost.

IMG_0103

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...