+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA PO ČITAVOJ ŽUPI

Dodano : 16.03.2014

IMG_0018

U župi Sveti Martin na Muri od 2002. godine održava se pobožnost križnog puta po čitavoj župi. Ove godine to je bilo 16. ožujka – II. Korizmena nedjelja.

Pobožnost je započela uvodnom molitvom u župnoj crkvi, a zatim se krenulo po čitavoj župi – Vrhovljan, Žabnik, Marof, Hlapičina, Gradiščak, Kapelščak, Gornji Koncovčak, Grkaveščak, Jurovčak, Čestijanec, Lapšina, Jurovec, Brezovec i Sveti Martin na Muri (župna crkva) gdje je bio i završetak. Nakon pobožnosti služena je sveta misa.

 IMG_0025

Kod svake postaje bio je scenski prikaz događanja.

ISUS – Dejan Krajačić

PILAT – Tomislav Šajnović

VERONIKA – Ines Baumgartner

MARIJA – Ana Marija Šajnović

MARIJA MAGDALENA – Katarina Šajnović

ŠIMUN CIRENAC – Leon Rešetar

SATNIK – MARTIN PERČIĆ

VOJNICI – Josip Stiwens i Nikola Tkalčić

IMG_0033

Uz lijepo vrijeme i otvorenost prema Božjoj milosti križni put je resila molitva, pjesma, spremnost na žrtvu, zajedništvo i lijepi broj vjernika. U nekim dijelovima križnog puta bilo je i preko 700 vjernika.

IMG_0034

Nalazimo se u korizmi, stoga moramo prihvatiti svakodnevne poteškoće otvorena srca, prikazujući ih Gospodinu s duhom zadovoljštine, bez prigovaranja i jadikovka, jer to često znači odbijanje križa. Ako ih prihvatimo kako treba, neočekivane poteškoće mogu nam pomoći rasti u duhu pokore koji nam je toliko potreban i unaprijediti vrline strpljivosti, ljubavi i razumijevanja: jednom riječju, posvećivati se. Prihvatimo li ih na loš način, mogli bi nam biti povod za buntovnost, nestrpljivost i obeshrabrenost.

IMG_0103

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...