+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

POČETAK ADVENTA – DOŠAŠĆA U NAŠOJ ŽUPI

Dodano : 03.12.2017

POČETAK ADVENTA – DOŠAŠĆA U NAŠOJ ŽUPI

Na prvu adventsku nedjelju počela  je priprava nas vjernika za naš najradosniji i jedan od najvećih blagdana, blagdan Božića, blagdan rođenja našega Spasitelja Isusa Krista.
Adventsko vrijeme započeli smo misom zornicom. Nakon mise je bilo na Trgu Svetog Martina ispred Općine svečano paljenje prve adventske svijeće uz pjesmu župnog zbora.
Još su bile prije podne dvije redovite svete mise.
Navečer u 17.00 sati bilo je klanjanje u župnoj crkvi.
Nakon klanjanja u parku župnog dvora pjevači su otpjevali dvije adventske pjesme. Nakon pjesama uslijedilo je svečano uključivanje adventske rasvjete. Potom je župnik izmolio blagoslovnu molitvu za čitavo mjesto i župu te blagoslovio blagoslovljenom vodom i pokadio tamjanom.
Na kraju su pjevači otpjevali još jednu adventsku pjesmu.
Sa nekoliko rečenica, nakon završne pjesme,  obratio se prisutnima i načelnik Općine prof. Dražen Crnčec. Rasvjetu je postavila Općina, odnosno turistička zajednica.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...