+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

POČETAK ADVENTA – DOŠAŠĆA U NAŠOJ ŽUPI

Dodano : 03.12.2017

POČETAK ADVENTA – DOŠAŠĆA U NAŠOJ ŽUPI

Na prvu adventsku nedjelju počela  je priprava nas vjernika za naš najradosniji i jedan od najvećih blagdana, blagdan Božića, blagdan rođenja našega Spasitelja Isusa Krista.
Adventsko vrijeme započeli smo misom zornicom. Nakon mise je bilo na Trgu Svetog Martina ispred Općine svečano paljenje prve adventske svijeće uz pjesmu župnog zbora.
Još su bile prije podne dvije redovite svete mise.
Navečer u 17.00 sati bilo je klanjanje u župnoj crkvi.
Nakon klanjanja u parku župnog dvora pjevači su otpjevali dvije adventske pjesme. Nakon pjesama uslijedilo je svečano uključivanje adventske rasvjete. Potom je župnik izmolio blagoslovnu molitvu za čitavo mjesto i župu te blagoslovio blagoslovljenom vodom i pokadio tamjanom.
Na kraju su pjevači otpjevali još jednu adventsku pjesmu.
Sa nekoliko rečenica, nakon završne pjesme,  obratio se prisutnima i načelnik Općine prof. Dražen Crnčec. Rasvjetu je postavila Općina, odnosno turistička zajednica.

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....