+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

POČETAK ADVENTA – DOŠAŠĆA U NAŠOJ ŽUPI

Dodano : 03.12.2017

POČETAK ADVENTA – DOŠAŠĆA U NAŠOJ ŽUPI

Na prvu adventsku nedjelju počela  je priprava nas vjernika za naš najradosniji i jedan od najvećih blagdana, blagdan Božića, blagdan rođenja našega Spasitelja Isusa Krista.
Adventsko vrijeme započeli smo misom zornicom. Nakon mise je bilo na Trgu Svetog Martina ispred Općine svečano paljenje prve adventske svijeće uz pjesmu župnog zbora.
Još su bile prije podne dvije redovite svete mise.
Navečer u 17.00 sati bilo je klanjanje u župnoj crkvi.
Nakon klanjanja u parku župnog dvora pjevači su otpjevali dvije adventske pjesme. Nakon pjesama uslijedilo je svečano uključivanje adventske rasvjete. Potom je župnik izmolio blagoslovnu molitvu za čitavo mjesto i župu te blagoslovio blagoslovljenom vodom i pokadio tamjanom.
Na kraju su pjevači otpjevali još jednu adventsku pjesmu.
Sa nekoliko rečenica, nakon završne pjesme,  obratio se prisutnima i načelnik Općine prof. Dražen Crnčec. Rasvjetu je postavila Općina, odnosno turistička zajednica.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...