+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Dodano : 15.09.2023

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre,

blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik, primjer i suputnik. Približavamo se 25. obljetnici velikog događaja drugog pohoda pape svetog Ivana Pavla II. našoj Domovini, kada je 3. listopada 1998. godine kao hodočasnik došao u Mariju Bistricu i u veličanstvenom euharistijskom zajedništvu proglasio blaženim slugu Božjega kardinala Alojzija Stepinca.

Proslava dvadesetpete obljetnice Stepinčeve beatifikacije bit će u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u subotu, 30. rujna 2023. godine, gdje će euharistijskim slavljem s početkom u 11 sati predsjedati zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša i tom prigodom na početku misnog slavlja primiti palij, znak službe metropolita.

Toga dana hodočasnički program u Mariji Bistrici bit će pobožnost Križnoga puta u 9 sati ili u 14 sati za one koji neće moći sudjelovati na jutarnjoj pobožnosti, a u 10.20 molitva krunice i duhovna priprava za misno slavlje.

Ovim putem potičem svećenike, redovnike i redovnice, kao i vjernike laike, da se pridruže ovoj proslavi u Mariji Bistrici. Svećenici su slobodni organizirati skupine hodočasnika na slavlje u Mariju Bistricu. Svakako vas pozivam da obavijestite vjernike o tome događaju i potaknete ih da se odazovu ovom pozivu.

Želim vam svima blagoslovljen početak nove pastoralne i školske godine te ustrajnost u radu na njivi Gospodnjoj po zagovoru blaženoga Alojzija Stepinca, drugog zaštitnika naše Biskupije.
Uz iskreni pozdrav u Gospodinu,

Bože Radoš
varaždinski biskup

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...