+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE, IVO JOSIPOVIĆ, U ŽUPI SVETI MARTIN NA MURI

Dodano : 24.07.2014

slika1

U utorak 22.07.2014. godine  Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske,  u podne je došao posjetiti Općinu Sveti Martin na Muri, a samim time i župu Sveti Martin na Muri. Najprije je pozdravio domaćine i s njima popio kavu, a nakon toga je krenuo u obilazak župne crkve Sv. Martina biskupa, Osnovne škole Sveti Martin na Muri, gospodarske zone i Centra za posjetitelje kraj mlina u Žabniku. U obilasku župne crkve župnik Ivan Herceg ukratko je predsjedniku iznio povijest župne crkve  i Sv. Martina biskupa.

slika2

Spomenuo je i obnovu župne crkve koja upravo traje.  Posebno su predsjednika zanimale orgulje u župnoj crkvi. Župnik je naglasio da su orgulje obnovljene 2002. godine i da se na njima redovito svira prilikom svetih misa, te da je  prošle godine bio koncert na tim orguljama i da ih je izgradio Josip Brandl u Mariboru 1930. godine.  U opuštenom raspoloženju predsjednik je nakon obilaska župne rkve krenuo u Osnovnu školu.

slika5

slika7

 

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...