+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PRISEGA NOVOG ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

Dodano : 04.06.2014

IMG_0042

U nedjelju 01. lipnja 2014. godine prvi puta je bila svečana prisega župnog pastoralnog vijeća. Novi saziv župnog pastoralnog vijeća broji 19 članova.  Do ove godine župno pastoralno viojeće se preporučivalo,  a od ove godine po dekretu našeg biskupa mons. Josipa Mrzljaka župno pastoralno vijeće obavezno je u svakoj župi.

Prije nego je bila svečana prisega župnog pastoralnog vijeća župnik  je svakog vijećnika pozvao imenom te mu dao svečanu prisegu i dekret kojim je biskup potvrdio župno pastoralno vijeće.

IMG_0031

Donosimo dio prisege:

Ja, N.N. svečano obećavam da ću vjerno i savjesno vršti službu pastoralnog vijećnika, koja mi je povjerena, na dobrobit Katoličke Crkve i naše župe. Obavještavat ću župnika o svemu o čemu je potrebno voditi računa, također i na temelju primjedbi i sugestija nekih župljana. Djelovat ću u pravcu otklanjanja predrasuda prema Crkvi, posebno svećenicima i općenito što se tiče nekih crkvenih odredaba, odnosno propisa. Pod vodstvom župnika brinut ću se za sve što se odnosi na uređenje i obnovu crkve, pripremu liturgijskih slavlja i drugo. Kao vjernik voljet ću Crkvu, imati razumijevanja za svećenika; župnika i biti uvijek za razgovor, dogovor i suradnju.

Izbjegavat ću sudjelovanje u stvaranju nekih grupica koje bi radile nešto mimo župnika.

 A sada ću ispovjediti svoju vjeru:

Vjerujem u Boga, Oca svemogućega,Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga,Gospodina našega,
koji je začet po Duhu Svetom, rođen od Marije Djevice,
mučen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan; sašao nad pakao,
treći dan uskrsnuo od mrtvih; uzašao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemogućega; odonud će doći suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih,
oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni. Amen

TAKOĐER ČVRSTO OBEĆAJEM DA ĆU NEDJELJOM I ZAPOVIJEDANIM BLAGDANIMA  REDOVITO POHAĐATI SVETU MISU.

Prilikom svečane prisege župnik je uručio i zahvalnicu gospodinu Mihaelu Novinščaku  – “PROMMING” koji je donirao traktor kosilicu u vrijednosti 20.000 kn (dvadest tisuća kuna)

IMG_0023

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...