+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PRISEGA NOVOG ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA

Dodano : 04.06.2014

IMG_0042

U nedjelju 01. lipnja 2014. godine prvi puta je bila svečana prisega župnog pastoralnog vijeća. Novi saziv župnog pastoralnog vijeća broji 19 članova.  Do ove godine župno pastoralno viojeće se preporučivalo,  a od ove godine po dekretu našeg biskupa mons. Josipa Mrzljaka župno pastoralno vijeće obavezno je u svakoj župi.

Prije nego je bila svečana prisega župnog pastoralnog vijeća župnik  je svakog vijećnika pozvao imenom te mu dao svečanu prisegu i dekret kojim je biskup potvrdio župno pastoralno vijeće.

IMG_0031

Donosimo dio prisege:

Ja, N.N. svečano obećavam da ću vjerno i savjesno vršti službu pastoralnog vijećnika, koja mi je povjerena, na dobrobit Katoličke Crkve i naše župe. Obavještavat ću župnika o svemu o čemu je potrebno voditi računa, također i na temelju primjedbi i sugestija nekih župljana. Djelovat ću u pravcu otklanjanja predrasuda prema Crkvi, posebno svećenicima i općenito što se tiče nekih crkvenih odredaba, odnosno propisa. Pod vodstvom župnika brinut ću se za sve što se odnosi na uređenje i obnovu crkve, pripremu liturgijskih slavlja i drugo. Kao vjernik voljet ću Crkvu, imati razumijevanja za svećenika; župnika i biti uvijek za razgovor, dogovor i suradnju.

Izbjegavat ću sudjelovanje u stvaranju nekih grupica koje bi radile nešto mimo župnika.

 A sada ću ispovjediti svoju vjeru:

Vjerujem u Boga, Oca svemogućega,Stvoritelja neba i zemlje.
I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga,Gospodina našega,
koji je začet po Duhu Svetom, rođen od Marije Djevice,
mučen pod Poncijem Pilatom, raspet umro i pokopan; sašao nad pakao,
treći dan uskrsnuo od mrtvih; uzašao na nebesa,
sjedi o desnu Boga Oca svemogućega; odonud će doći suditi žive i mrtve.
Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih,
oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela i život vječni. Amen

TAKOĐER ČVRSTO OBEĆAJEM DA ĆU NEDJELJOM I ZAPOVIJEDANIM BLAGDANIMA  REDOVITO POHAĐATI SVETU MISU.

Prilikom svečane prisege župnik je uručio i zahvalnicu gospodinu Mihaelu Novinščaku  – “PROMMING” koji je donirao traktor kosilicu u vrijednosti 20.000 kn (dvadest tisuća kuna)

IMG_0023

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...