+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA

Dodano : 13.02.2018

PROSLAVA BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA U GRKAVEŠČAKU

U subotu 10. veljače na blagdan bl. Alojzija Stepinca u Grkaveščaku ispred kapelice sv. ALojzije Gonzage i bl. Alojzija Stepinca domači župnik služio je svetu misu.
Ova godine je 20. godina kako je kardinal Alojzije Stpeinac proglašen blaženim i 120 godina od njegova rođenja. Rođen je 08. svibnja 1898. godine  u Brezariću, župa Krašić.
Unatoč prohladnom vremenu okupilo se više desdetaka vjernika na misnom slavlju. Župnik je posebno iskatnuo važnost vjernosti katoličkoj  Crkvi koju je njegovao kardinal Alojzije Stepinac, te njegovu spremnost oprostiti.  Sve je to moguće kada prepoznajemo Božju prisutnost u svojim bližnjima. Kardinal Steinac jemnogimapomagao bez obzira na vjeru i naciju, iako su ga kasn ije optuživali da nije bilo tako.
Na kraju je župnik svima zahvalio, pozvao na ustrajnost u vjeri i na sve zazvao Božji blagoslov!

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...