+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA

Dodano : 13.02.2018

PROSLAVA BLAGDANA BL. ALOJZIJA STEPINCA U GRKAVEŠČAKU

U subotu 10. veljače na blagdan bl. Alojzija Stepinca u Grkaveščaku ispred kapelice sv. ALojzije Gonzage i bl. Alojzija Stepinca domači župnik služio je svetu misu.
Ova godine je 20. godina kako je kardinal Alojzije Stpeinac proglašen blaženim i 120 godina od njegova rođenja. Rođen je 08. svibnja 1898. godine  u Brezariću, župa Krašić.
Unatoč prohladnom vremenu okupilo se više desdetaka vjernika na misnom slavlju. Župnik je posebno iskatnuo važnost vjernosti katoličkoj  Crkvi koju je njegovao kardinal Alojzije Stepinac, te njegovu spremnost oprostiti.  Sve je to moguće kada prepoznajemo Božju prisutnost u svojim bližnjima. Kardinal Steinac jemnogimapomagao bez obzira na vjeru i naciju, iako su ga kasn ije optuživali da nije bilo tako.
Na kraju je župnik svima zahvalio, pozvao na ustrajnost u vjeri i na sve zazvao Božji blagoslov!

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...