+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA – NEBESKOG ZAGOVORNIKA VATROGASACA

Dodano : 10.05.2018

PROSLAVA  BLAGDANA  SV. FLORIJANA

U nedjelju 06. svibnja u kapeli sv. Margarete svečano smo proslavili blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. U kapeli je pokrajni oltar posvećen sv. Florijanu, te se stoga svake godine okupljaju vatrogasci kako bi molili zagovor sv. Florijana, a za  njih se služi i sveta misa.
Misu je služio župnik, a u propovijedi je posebno istaknuo zapovijed ljubavi na koju nas poziva Isus Krist. Živjeti zapovijed ljubavi znači pomagati bližnjemu, što posebno čine vatrogasci kada su ljudi u nevolji. Postoje i razna iskušenja koja nas odvode od ljubavi, a to su: ravnodušnost, nezahvalnost, mlakost, nehaj ili duhovna lijenost, mržnja i mnoge druge, naglasio je župnik.
Sv. Florijan nam je primjer pomaganja bližnjemu, ali i primjer mučeništva zbog vjere.

Prije završnog blagoslova prisutnima se obratio zamjenik predsjednika DVD Lapšina (koji su ove godine domačini),  Zvonimir Zamuda, prigodnim riječima.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...