+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA – NEBESKOG ZAGOVORNIKA VATROGASACA

Dodano : 10.05.2018

PROSLAVA  BLAGDANA  SV. FLORIJANA

U nedjelju 06. svibnja u kapeli sv. Margarete svečano smo proslavili blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. U kapeli je pokrajni oltar posvećen sv. Florijanu, te se stoga svake godine okupljaju vatrogasci kako bi molili zagovor sv. Florijana, a za  njih se služi i sveta misa.
Misu je služio župnik, a u propovijedi je posebno istaknuo zapovijed ljubavi na koju nas poziva Isus Krist. Živjeti zapovijed ljubavi znači pomagati bližnjemu, što posebno čine vatrogasci kada su ljudi u nevolji. Postoje i razna iskušenja koja nas odvode od ljubavi, a to su: ravnodušnost, nezahvalnost, mlakost, nehaj ili duhovna lijenost, mržnja i mnoge druge, naglasio je župnik.
Sv. Florijan nam je primjer pomaganja bližnjemu, ali i primjer mučeništva zbog vjere.

Prije završnog blagoslova prisutnima se obratio zamjenik predsjednika DVD Lapšina (koji su ove godine domačini),  Zvonimir Zamuda, prigodnim riječima.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...