+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA – ZAŠTITNIKA VATROGASACA

Dodano : 03.05.2020

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA – ZAŠTITNIKA VATROGASACA

Nakon 45 dana ponovno su služene svete mise u zajedništvu sa vjernicima. Tako je bilo danas i u našoj župi Sv. Martina biskupa.  Prva misa je bila ujutro u 7.30 sati u župnoj crkvi zatim u 9.00 sati u Hlapičini, a u 10.30 sati pored župnog dvora. Prije svake svete mise vjernici su dezifincirali ruke. Jedan uređaj za dezifinciranje ruku je donirao i Nikola Novinščak, odnosno njegovo poduzeće “PROMMING” koje je i taj uređaj napravilo.
Misa u 10.30 sati je trebala biti u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, jer se tamo nalazi pokrajni oltar sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Međutim tamo se ne bismo mogli držati uputa zavoda za javno zdravstvo i uputa našega biskupa mons. Bože Radoša, te je u dogovoru sa vatrogascima misa služena pored župnog dvora i tu je svečano obilježen i blagdan sv. Florijana.
Misu je služio župnik, te je posebno pozdravio vatrogasce i zahvalio na svemu što čine za župu, ali i društvo u cjelini. Bili su prisutni vatrogasci DVD Sveti Martin na Muri i DVD Lapšina. Na kraju mise predsjednik DVD Lapšina (ovogodišnji domačini) Stanko Sedmak zahvalio je župniku i svim prisutnima i pozvao sve da čine dobra djela.
Danas je i nedjelja „DOBROGA PASTIRA“, kada molimo posebno za duhovna zvanja. Župnik je u propovijedi naglasio kako je važno slijediti ono što je dobro, a mi kršćani smo pozvani slijediti Božju Riječ, odnosno Boga i kada ćemo to činiti bit ćemo i dobri ljudi.
Na misi je svirao Patrik Zamuda, a pjevali su pjevači svih uzrasta, iako nisu bili fizički zajedno jedan do drugoga.

Na kraju mise na sve prisutne je zazvao Božji blagoslov i poželio ugodnu nedjelju i pozvao da i dalje poštuju upute Stožera civilne zaštite.

 

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...