+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA – ZAŠTITNIKA VATROGASACA

Dodano : 03.05.2020

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA – ZAŠTITNIKA VATROGASACA

Nakon 45 dana ponovno su služene svete mise u zajedništvu sa vjernicima. Tako je bilo danas i u našoj župi Sv. Martina biskupa.  Prva misa je bila ujutro u 7.30 sati u župnoj crkvi zatim u 9.00 sati u Hlapičini, a u 10.30 sati pored župnog dvora. Prije svake svete mise vjernici su dezifincirali ruke. Jedan uređaj za dezifinciranje ruku je donirao i Nikola Novinščak, odnosno njegovo poduzeće “PROMMING” koje je i taj uređaj napravilo.
Misa u 10.30 sati je trebala biti u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, jer se tamo nalazi pokrajni oltar sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Međutim tamo se ne bismo mogli držati uputa zavoda za javno zdravstvo i uputa našega biskupa mons. Bože Radoša, te je u dogovoru sa vatrogascima misa služena pored župnog dvora i tu je svečano obilježen i blagdan sv. Florijana.
Misu je služio župnik, te je posebno pozdravio vatrogasce i zahvalio na svemu što čine za župu, ali i društvo u cjelini. Bili su prisutni vatrogasci DVD Sveti Martin na Muri i DVD Lapšina. Na kraju mise predsjednik DVD Lapšina (ovogodišnji domačini) Stanko Sedmak zahvalio je župniku i svim prisutnima i pozvao sve da čine dobra djela.
Danas je i nedjelja „DOBROGA PASTIRA“, kada molimo posebno za duhovna zvanja. Župnik je u propovijedi naglasio kako je važno slijediti ono što je dobro, a mi kršćani smo pozvani slijediti Božju Riječ, odnosno Boga i kada ćemo to činiti bit ćemo i dobri ljudi.
Na misi je svirao Patrik Zamuda, a pjevali su pjevači svih uzrasta, iako nisu bili fizički zajedno jedan do drugoga.

Na kraju mise na sve prisutne je zazvao Božji blagoslov i poželio ugodnu nedjelju i pozvao da i dalje poštuju upute Stožera civilne zaštite.

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...