+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA, ZAŠTITNIKA VATROGASACA

Dodano : 07.05.2019

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA, ZAŠTITNIKA VATROGASACA

U nedjelju 05. svibnja u kapeli Sv. Margarete svečano smo proslavili blagdan sv. Florijana. Pokrajni oltar u kapeli je oltar sv. Florijana.
Misno slavlje je predvodio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije i naš domači sin.
U propovijedi je naglasio važnost uskrsnog vremena u kojem se nalazimo. Na temelju prvog čitanja podsjetio je kako svi ne prihvaćaju Kristovo uskrsnuće, te da je zbog toga i Sv. Florijan podnio mučeništvo. Živjeti vjeru znači svjedočiti Božju Riječ svojim životom, a to čine posebno vatrogasci kada pomažu drugom u nevolji.
Na kraju misnog slavlja domači župnik je čestitao blagdan sv. Florijana vatrogascima., a prisutnima se obratio predsjednik DVD-a Sveti Martin na Muri, Branko Perčić.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...