+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA, ZAŠTITNIKA VATROGASACA

Dodano : 07.05.2019

PROSLAVA BLAGDANA SV. FLORIJANA, ZAŠTITNIKA VATROGASACA

U nedjelju 05. svibnja u kapeli Sv. Margarete svečano smo proslavili blagdan sv. Florijana. Pokrajni oltar u kapeli je oltar sv. Florijana.
Misno slavlje je predvodio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije i naš domači sin.
U propovijedi je naglasio važnost uskrsnog vremena u kojem se nalazimo. Na temelju prvog čitanja podsjetio je kako svi ne prihvaćaju Kristovo uskrsnuće, te da je zbog toga i Sv. Florijan podnio mučeništvo. Živjeti vjeru znači svjedočiti Božju Riječ svojim životom, a to čine posebno vatrogasci kada pomažu drugom u nevolji.
Na kraju misnog slavlja domači župnik je čestitao blagdan sv. Florijana vatrogascima., a prisutnima se obratio predsjednik DVD-a Sveti Martin na Muri, Branko Perčić.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...