+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. MARTINA BISKUPA

Dodano : 12.11.2019

PROSLAVA BLAGDANA SV. MARTINA BISKUPA, ZAŠTITNIKA NAŠE ŽUPE

U ponedjeljak 11. studenog koncelebriranom svetom misom svečano smo proslavili blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika naše župe. Misno slavlje je predslavio vlč. Odilon Singbo, sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.
Među brojnim vjernicima bili su prisutni i načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec sa svojim zamjenikom Martinom Srša, ravnateljica Osnovne škole Sveti Martin na Muri Petra Novinšćak, i gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak.
Vlč. Odilon govoreći o važnosti blagdana sv. Martina biskupa u propovijedi je spomenuo jednu crticu koja se nalazi između godine rođenja i godine smrti svakog čovjeka. Pitanje je kako iskoristiti to vrijeme, ili crticu našeg života. Sveti Martin je to iskoristio u djelima milosrđa i ljubavi. Ponekad postoji strah u našem životu od nečega što se može dogoditi, a i ne mora se dogoditi, a strah postoji kada slabi vjera, odnosno pouzdanje u Božju prisutnost, zaključio je vlč. Odilon.
Na kraju mise župnik je svima zahvalio, a vlč. Odilon je još malo progovorio o vjerskom životu u njegovoj rodnoj Africi.
Nakon završnog blagoslova vjernici su išli u procesiji oko glavnog oltara sv. Martina biskupa.
Proslavi blagdana sv. Martina biskupa  prethodila je priprava u nekoliko dana: klanjanje, martinska procesija i  prikazivanje filma o župi.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...