+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. MARTINA BISKUPA

Dodano : 11.11.2015

PROSLAVA BLAGDANA SVETOG MARTINA BISKUPA, ZAŠTITNIKA ŽUPE

IMG_0083

U srijedu 11. studenog svečano je proslavljen blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika naše župe. Proslava blagdana započela je jutarnjom svetom misom. Nakon jutarnje mise uslijedio je blagoslov vina na Trgu Sv. Martina po crkvenom obredniku.
blagoslov vinae

Svečano misno slavlje na sam dan predvodio je vlč. Danijel Herceg u zajedništvu sa ostalim svećenicima. U propovijedi je vlč. Danijel posebno istaknuo vrijednost nasljedovanja primjera sv. Martina biskupa, te naglasio da, kao što je sveti Martin zaogrnuo siromaha svojim plaštem i mi smo dužni zaogrnuti jedni druge plaštem ljubavi. Primjer iz Evanđelja donosi svjedočanstvo izliječenja 10 gubavaca, onih koji su bili odbačeni i izolirani. Sveti Martin također je prihvaćao one koji su bili odbacivani i siromašni te im pomagao, zaključio je vlč. Danijel.

IMG_0070

Na kraju misnog slavlja župnik se svima zahvalio na prisustvu. Spomenuo je i obnovu crkve te dao zahvalnicu Ministarstvu kulture za poseban doprinos u obnovi župne crkve i Međimurskoj županiji koje je donirala obnovu jednog vitraja. Vrijednu i zauzetu  brigu oko čišćenja crkve su vodili za vrijeme svih radova župni zvonari ob. Hren i Rešetar, te im je župnik posebno zahvalio i dao zahvalnicu.
Samom slavlju sv. Martina prethodila je trodnevnica – duhovna priprava. Prvi dan trodnevnice bio je  dan župnog karitasa. Misu je predvodio vlč. Vjekoslav Vidaček – župnik u župi Mađarevo, a suslavili su župnik iz Lendave (Slovenija) Martin Dolamič i domači župnik.

prvi dan trodnevnice

Pjevanje na misnom slavlju je predvodila vokalna skupina župnog zbora iz Selnice. Poslije misnog slavlja koncert je održao župni zbor iz župe Lendava i vokalna skupina iz Selnice.

20151107_19001620151107_191716

Misno slavlje na drugom danu trodnevnice predvodio je vlč. Tomislav Antekolović, župnik u Murskom Središću. Za vrijeme misnog slavlja bilo je dijeljenje sakramenta bolesničkog pomazanja starijim i bolesnim osobama. Pjevanje je predvodio domači župni mješoviti zbor.

IMG_0031

Na treći dan trodnevnice misno slavlje je predvodio vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici, u zajedništvu sa domačim župnikom i župnikom iz Murskog Središća. Nakon misnog slavlja je bilo klanjanje. Pjvanje je predvodio župni dječji zbor.

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...