+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. VINKA ĐAKONA

Dodano : 23.01.2017

PROSLAVA BLAGDANA SV. VINKA ĐAKONA

Blagdan sv. Vinka đakona započeli smo slaviti subotnjom popodnevnom svetom misom u Grkaveščaku ispred kapelice. Kao vjernici zajedno smo molili zagovor sv. Vinka đakona za ustrajnost u vjeri, ali i za sve vinogradare i žitelje prekrasnih naših brežuljaka.
Misu je predvodio domači župnik, a još su bili prisutni vlč. Josip Horvat (umirovljeni svećenik) i vlč. Tomislav Antekolović iz Murskog Središća.
Nastavak proslave sv. Vinka započeo je u nedjelju popodne pješačenjem u župni vinograd u organizaciji HKUU-e Sveti Martin u suradnji sa župom sv. Martina biskupa, gdje je obilježen početak vinogradarskih poslova. Ceremoniju je vodio Stanko Perčić, a svima prisutnima se obratio Dražen Crnčec – predsjednik HKUU-e Sveti Martin i župnik koji je predvodio molitvu Oče naš, a sve su to glazbom uzveličali članovi KUD- a sv. Jeronim iz Štrigove.

 

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...