+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SV. VINKA ĐAKONA

Dodano : 23.01.2017

PROSLAVA BLAGDANA SV. VINKA ĐAKONA

Blagdan sv. Vinka đakona započeli smo slaviti subotnjom popodnevnom svetom misom u Grkaveščaku ispred kapelice. Kao vjernici zajedno smo molili zagovor sv. Vinka đakona za ustrajnost u vjeri, ali i za sve vinogradare i žitelje prekrasnih naših brežuljaka.
Misu je predvodio domači župnik, a još su bili prisutni vlč. Josip Horvat (umirovljeni svećenik) i vlč. Tomislav Antekolović iz Murskog Središća.
Nastavak proslave sv. Vinka započeo je u nedjelju popodne pješačenjem u župni vinograd u organizaciji HKUU-e Sveti Martin u suradnji sa župom sv. Martina biskupa, gdje je obilježen početak vinogradarskih poslova. Ceremoniju je vodio Stanko Perčić, a svima prisutnima se obratio Dražen Crnčec – predsjednik HKUU-e Sveti Martin i župnik koji je predvodio molitvu Oče naš, a sve su to glazbom uzveličali članovi KUD- a sv. Jeronim iz Štrigove.

 

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...