+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SVETOG MARTINA BISKUPA, ZAŠTITNIKA ŽUPE

Dodano : 14.11.2014

biskup Mrzljak

Ove godine blagdan svetog Martina biskupa proslavili smo uz duhovnu pripravu koja  je trajala posebno zadnja tri dana.

U subotu  08.11. smo obilježili dan župnog karitasa. Misno slavlje je predvodio  mons. Leonard Logožar, dekan i župnik u Štrigovi. Na misnom slavlju pjevanje je predvodio mješoviti župni zbor iz Štrigove. Poslije misnog  župni mješoviti zbor iz Štrigove u crkvi je održao koncert.

U nedjelju su bile redovite svete mise, s posebnim  naglaskom na djela milosrđa.

U ponedjeljak 10.11. bila je večernja sveta misa koju je služio domaći župnik, a poslije mise bilo je klanjanje.

U utorak na sam dan zaštitnika naše župe svetog Martina biskupa središnje misno slavlje u 10.00 sati predvodio je naš varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. U nadahnutoj propovijedi posebno je istaknuo važnost djela milosrđa koje je činio sveti Martin, ali i postavio pitanje što se je promijenilo od prošle godine? Isti svetac, slična čitanja, isti datum… Zatim je naglasio da se mi ljudi moramo promijeniti na bolje, na dobro i samim time slijedili Božju Riječ. Na završetku misnog slavlja župnik se svima zahvalio posebno biskupu,  te čestitao svima, koji slave, imendan.

Nakon  misnog slavlja bila je svečana sjednica općinskog vijeća gdje je bio prisutan i biskup, sa domačim župnikom i ostalim svećenicima.

Prigodom te svečane sjednice domači župnik vlč. Ivan Herceg dobio je od Općine zahvalnicu za osobit doprinos na području vjerskog, socijalnog i društvenog djelovanja na području općine Sveti Martin na Muri.

svecana sjednica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...