+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVA BLAGDANA SVETOG MARTINA BISKUPA, TITULARA ŽUPE

Dodano : 17.11.2017

PROSLAVA BLAGDANA SV. MARTINA BISKUPA,  TITULARA  ŽUPE

U subotu 11. studenog svečano je u našoj župi proslavljen blagdan sv. Martina biskupa koji je titular naše župe.
Središnje misno slavlje u 10.30 sati, u prisutnosti 14 svećenika,  je predvodio fra Željko Železnjak, župnik sv. Nikole biskupa u Čakovcu i gvardijan franjevačkog samostana. Uz svećenike iz dekanata  bili su prisutni domaći sinovi preč. Vladimir Hren, župnik u župi Travno u Zagrebu i mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije te umirovljeni svećenici vlč. Josip Horvat i vlč. Ivan Novak.
U vrlo sadržajnoj propovijedi naglasio je važnost i djelo sv. Martina biskupa koje i mi trebamo slijediti kako bismo došli do Krista Gospodina, a time i do svojeg bližnjeg. Možda ponekad biježimo od Božje Riječi i primjera svetaca, da ih ne bismo trebali slijediti, to je opasnost današenjg vremena, naglasio je fra Željko.
Nakon završnog blagoslova svi zajedno smo išli u procesiji oko glavnog oltara sv. Martina biskupa.

Misno slavlje svojim pjevanjem je uveličao župni mješoviti zbor. Na kraju mise župnik se svima zahvalio čestitao imendan svima koji nose ime sv. Martina.
Sv. Martin je zaštitnik i Općine te je župnik čestitao dan Općine načelniku prof. Draženu Crnčecu i svim ostalim djelatnicima Općine.
Za blagdan sv. Martina biskupa pripravljali smo se trodnevnicom,  a posebno je bila upečatljiva svetomartinska procesija.
U nedjelju 12. studenog kao završnio dio proslave sv. Martina biskupa  održan  je koncert župnog zbora mladih (voditelj Patrik Zamuda) u župnoj crkvi, a još su sudjelovali župni dječji zbor (voditelj  Zvonko Ladić)  i Dominik Padarić.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...