+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. VINKA ĐAKONA

Dodano : 24.01.2019

PROSLAVA BLAGDANA SVETOG VINKA ĐAKONA

U utorak 22. siječnja u Grkaveščaku je svečano proslavljen blagdan sv. Vinka đakona.
Misu je služio domaći župnik, a još su bili prisutni vlč. Tomislav Antekolović, vlč. Josip Horvat i vlč. Milan Kerš. Misa je bila služena za sve žive i pokojne vinogradare.
Župnik je u propovijedi sve pozvao da slijede primjer sv. Vinka kako bi činili djela milosrđa i ljubavi, a ujedno bili i spremni svjedočiti Božju Riječ u svakidašnjem životu.
Nakon misnog slavlja svi su se okrijepili kuhanim vinom i čajem.
Blagdanu sv. Vinka je prethodilo nedjeljno pješačenje u župni vinograd i rezanje prvog trsa u vinogradu u organizaciji HKUU-e “SVETI MARTIN”.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...