+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Proštenje na blagdan Velike Gospe

Dodano : 15.08.2021

U nedjelju 15.8.2021. imali smo već tradicionalno veliko proštenje povodom proslave svetkovine Velike Gospe. Proštenje je započelo večer uoči same svetkovine misom bdijenja, a poslije procesijom sa svijećama i kipom majke Božje do župnog dvora. Svečano misno slavlje na kojem su se okupili brojni župljani i hodočasnici iz okolnih župa na dan proštenja u 11 sati predvodio je vlč. Tomislav Leskovar te su prisustvovali i ostali svećenici iz dekanata.

Na kraju mise župnik se zahvalio predvoditelju misnog slavlja, svećenicima, svim vjernicima, hodočasnicima, pjevačima, općinskim djelatnicima na čelu s načelnikom g. Martinom Sršom i vijećnicima na čelu s predsjednikom g. Ivicom Kutnjakom, direktoru turističke zajednice g. Davidu Novinščaku, turističkim djelatnicima te svim župnim suradnicima koji su na bilo koji način sudjelovali oko organizacije proštenja.

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...