+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE PRESVETOG SRCA ISUSOVOG

Dodano : 20.06.2020

PROŠTENJE PRESVETOG SRCA ISUSOVOG

U petak 19. lipnja svečano smo proslavili proštenje presvetog srca Isusovog. U našoj župnoj crkvi nalazi se oltar presvetog srca Isusovog. U kanonskoj vizitaciji iz 1784. g. navodi se da je sjeverna kapela Srca Isusova podignuta 1783.g.
Prije misnog slavlja je župnik predvodio pobožnost presvetom srcu Isusovom.
Misno slavlje je predvodio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije i arhiđakon međimurskog arhiđakonata. Tijekom mise se posebno obratio i krizmanicima koji su slijedeći dan primili sakramenat svete potvrde.
Mons. Perčić naglasio je kako je današnji blagdan zapravo blagdan Božje ljubavi koja se darovala čovjeku i na ljubav koja se daruje smo svi pozvani zaključio je u propovijedi.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...