+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. ANE U HLAPIČINI

Dodano : 29.07.2012

U nedjelju 29. srpnja svečano je proslavljeno proštenje Sv. Ane u Hlapičini. Za to proštenje vjernici su se pripravljali kroz četiri dana duhovne obnove u Hlapičini. Duhovnu obnovu predvodio je domači župnik. Duhovna obnova sastojala se od svetih misa, klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, dijeljenja sakramenta bolesničkog pomazanja bolesnima i starijima, večernje procesije sa svijećama po Hlapičini i vrhunac je bilo nedjeljnjo proštenje. Što se više bližilo proštenje tako se i broj vjernika povečavao koji su prisustvovali na duhovnoj obnovi. U duhovnoj obnovi pomogli su i svećenici vlč. Tomislav Antekolović – župnik u Murskom Središću i preč. Antun Perčić – kancelar naše biskupije.

Središnje svečano slavlje predvodio je također domači župnik vlč. Ivan Herceg. U propovijedi je posebno sve pozvao da se hrane Gospodnjom hranom, odnosno da često budu dionici sakramenta euharistije. Isus je čudesno umnožio hranu i nahranio mnoge, ali je hrane još i ostalo. To je zaprvao slika euharistije,  jer i euharistijski Isus nam se daruje i mnoge hrani, ali ima ih i mnogo koje ne žele te hrane. Bog nas sve poziva da se hranimo tom hranom, kako bismo onda i mi mogli drugima pomoći u zemaljskim potrebama, naglasio je župnik.

Na kraju svečanog misnog slavlja župnik je svima zahalio, a posebno zvonarima (ob. Franje Bogdan) koji vode brigu o crkvi. Na sve prisutne po zagovoru Sv. Ane zazvao je Božji blagoslov.


Pročitajte još