+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. ANE U HLAPIČINI

Dodano : 29.07.2012

U nedjelju 29. srpnja svečano je proslavljeno proštenje Sv. Ane u Hlapičini. Za to proštenje vjernici su se pripravljali kroz četiri dana duhovne obnove u Hlapičini. Duhovnu obnovu predvodio je domači župnik. Duhovna obnova sastojala se od svetih misa, klanjanja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, dijeljenja sakramenta bolesničkog pomazanja bolesnima i starijima, večernje procesije sa svijećama po Hlapičini i vrhunac je bilo nedjeljnjo proštenje. Što se više bližilo proštenje tako se i broj vjernika povečavao koji su prisustvovali na duhovnoj obnovi. U duhovnoj obnovi pomogli su i svećenici vlč. Tomislav Antekolović – župnik u Murskom Središću i preč. Antun Perčić – kancelar naše biskupije.

Središnje svečano slavlje predvodio je također domači župnik vlč. Ivan Herceg. U propovijedi je posebno sve pozvao da se hrane Gospodnjom hranom, odnosno da često budu dionici sakramenta euharistije. Isus je čudesno umnožio hranu i nahranio mnoge, ali je hrane još i ostalo. To je zaprvao slika euharistije,  jer i euharistijski Isus nam se daruje i mnoge hrani, ali ima ih i mnogo koje ne žele te hrane. Bog nas sve poziva da se hranimo tom hranom, kako bismo onda i mi mogli drugima pomoći u zemaljskim potrebama, naglasio je župnik.

Na kraju svečanog misnog slavlja župnik je svima zahalio, a posebno zvonarima (ob. Franje Bogdan) koji vode brigu o crkvi. Na sve prisutne po zagovoru Sv. Ane zazvao je Božji blagoslov.


Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...