+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. ANE U HLAPIČINI

Dodano : 26.07.2020

PROŠTENJE SV. ANE U HLAPIČINI

U nedjelju 26.07. u Hlapičini je svečano proslavljeno proštenje sv. Ane. Misno slavlje je predslavio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije. 
Nadovezujući se na Božju Riječ, Prvu knjigu o kraljevina, mons. Perčić se zapitao što bismo mi tražiili od Boga da nas upita što želimo? Salomon je rekao da želi: pronicavo srce, da može razlikovati dobro od zla (1Kr 3,5.7-12). Sveti Joakim i Ana također su molili Boga da im udijeli milost, te su i starijoj dobi dobili dijete, bl. djevicu Mariju. Ukoliko se utječemo Božjoj milosti dobit ćemo ono što je za nas najbolje, zaključio je mons. Perčić. Za vrijeme svete mise bilo je i jedno krštenje. Kršten je Matej Goričanec.
Uz mnoštvo vjernika na misi su bili gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, zamjenik načelnika općine Sv. Martin na Muri Martin Srša.
Na kraju svete mise, prije završnog blagoslova, župnik je svima zahvalio!

 

 

 

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...