+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. ANE U HLAPIČINI

Dodano : 26.07.2020

PROŠTENJE SV. ANE U HLAPIČINI

U nedjelju 26.07. u Hlapičini je svečano proslavljeno proštenje sv. Ane. Misno slavlje je predslavio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije. 
Nadovezujući se na Božju Riječ, Prvu knjigu o kraljevina, mons. Perčić se zapitao što bismo mi tražiili od Boga da nas upita što želimo? Salomon je rekao da želi: pronicavo srce, da može razlikovati dobro od zla (1Kr 3,5.7-12). Sveti Joakim i Ana također su molili Boga da im udijeli milost, te su i starijoj dobi dobili dijete, bl. djevicu Mariju. Ukoliko se utječemo Božjoj milosti dobit ćemo ono što je za nas najbolje, zaključio je mons. Perčić. Za vrijeme svete mise bilo je i jedno krštenje. Kršten je Matej Goričanec.
Uz mnoštvo vjernika na misi su bili gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, zamjenik načelnika općine Sv. Martin na Muri Martin Srša.
Na kraju svete mise, prije završnog blagoslova, župnik je svima zahvalio!

 

 

 

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...