+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. ANE U HLAPIČINI

Dodano : 28.07.2019

PROŠTENJE SV. ANE U HLAPIČINI

U nedjelju 28. srpnja u Hlapičini u crkvi sv. Ane je svečano proslavljeno proštenje sv. Ane.
Svečanu koncelebriranu svetu misu je predvodio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije. Uz domačeg župnika bio je i prisutan vlč. Tomislav Antekolović (župnik iz Murskog Sredšća) i đakon Miljenko uz mnoštvo vjernika.
Hlapičina je dio grada Mursko Središće te je bio prisutan i gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednik mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko.
U propovijedi je mons. Perčić sve pozvao da slijede primjer sv. Ane u osluškivanju Božjeg glasa. Evanđelje nas sve potiče na molitvu i to ustrajnu molitvu. Evanđelist Luka donosi molitvu Oče naš koja nam govori kakav odnosi trebamo imati prema Bogu i bližnjemu. Svoje razmišljanje generalni vikar ja završio molitvom za naše obitelji.
Prije završnog blagoslova župnik je svima zahvalio i poželio ugodan ostatak dana.
Samom proštenju je prethodila trodnevna duhovna priprema koju je vodio župnik.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...