+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA U ČESTIJANCU – ŽUPA SVETI MARTIN NA MURI

Dodano : 14.06.2020

PROŠTENJE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA U ČESTIJANCU
ŽUPA SVETI MARTIN NA MURI

U nedjelju 14. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predslavio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije i arhiđakon međimurskog arhiđakonata. U propovijedi je mons. Antun posebno naglasio poziv kojim je Isus odabrao dvanaestoricu apostola koji su širili Božju Riječ. Istaknuo je kako je taj poziv po sakramentu krštenja upućen svim kršćanima. Sv. Antun Padovanski često je zagovornik za izgubljene stvari, ali trebamo moliti i njegov zagovor da se mi sami ne izgubimo, zaključio je u svojoj propovijedi mons. Antun.
Prije završnog blagoslova domaći župnik je svima zahvalio. Pjevanje na misi su predvodili mlađi pjevači, a svirao je Patrik Zamuda.
Uz mnoštvo vjernika bili su prisutni načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša, a vatrogasci su osiguravali cestu.
Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz okrepu koju su pripravili mještani, a župnik je darovao vino.

 

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...