+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA U ČESTIJANCU – ŽUPA SVETI MARTIN NA MURI

Dodano : 14.06.2020

PROŠTENJE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA U ČESTIJANCU
ŽUPA SVETI MARTIN NA MURI

U nedjelju 14. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predslavio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije i arhiđakon međimurskog arhiđakonata. U propovijedi je mons. Antun posebno naglasio poziv kojim je Isus odabrao dvanaestoricu apostola koji su širili Božju Riječ. Istaknuo je kako je taj poziv po sakramentu krštenja upućen svim kršćanima. Sv. Antun Padovanski često je zagovornik za izgubljene stvari, ali trebamo moliti i njegov zagovor da se mi sami ne izgubimo, zaključio je u svojoj propovijedi mons. Antun.
Prije završnog blagoslova domaći župnik je svima zahvalio. Pjevanje na misi su predvodili mlađi pjevači, a svirao je Patrik Zamuda.
Uz mnoštvo vjernika bili su prisutni načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i njegov zamjenik Martin Srša, a vatrogasci su osiguravali cestu.
Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz okrepu koju su pripravili mještani, a župnik je darovao vino.

 

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...