+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. MARGARETE U KAPELŠČAKU

Dodano : 21.07.2019

PROŠTENJE SV. MARGARETE U KAPELŠČAKU

U nedjelju 21. srpnja u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku je svečano proslavljeno proštenje sv. Margarete.
Svečanu svetu misu u 11.00 sati je služio domaći župnik, a pjevanje su animirali Patrik Zamuda i mješoviti pjevači. Prije misnog slavlja Tomislav Sakač je predmolio krunicu.
Sv. Margareta bila je djevica i mučenica sa samo 15 godina starosti, ali nam je primjer čvrstog svjedočenja vjere. Evanđelje nam donosi primjer Marte i Marije koje su ugostile Isusa Krista. Isus naglašava da je Marija izabrala bolji dio. Isus zapravo želi reći kako u svakidašnjem djelovanju trebamo na prvo mjesto staviti Boga i onda će sve biti u redu, naglasio je župnik.
Na kraju mise župnik je svima zahvalio, posebno zvonarima – obitelji Sabolčec, koji vode brigu o uređenju kapele.
Ove godine je proštenje bilo bez glavnog oltara sv. Margarete, koji je prije dva mjeseca odvezen na obnovu koja će trajati dvije godine.
Uz lijepo vrijeme na proštenju se okupio veliki broj vjernika.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...