+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. MARGARETE U KAPELŠČAKU

Dodano : 16.07.2018

PROŠTENJE SV. MARGARETE U KAPELŠČAKU

U nedjelju 15. srpnja u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku svečano smo proslavili proštenje sv. Margarete. Svečano misno slavlje je služio domači župnik uz prisustvo đakona Miljenka Lisjaka koji službu trajnog đakona vrši u bečkoj nadbiskupiji.
Župnik je u propovijedi posebno istaknuo važnost sv. Margarete koja je podnijela mučeništvo samo zato jer je bila kršćanka. Sv. Margareta nam je primjer kako slijediti Božje svijetlo da bismo išli pravim putem. Kad ne slijedimo Božje svijetlo možemo zalutati  i otići krivim putem.
Prije misnog slavlja bila je pobožnost i molitva krunice. Pjevanje na misi je predvodio župni  mješoviti zbor.
Na kraju mise župnik se svima zahvalio, posebno zvonarima u Kapelšpčaku – obitelji Sabolčec.
Ivan Oletić iz Sv. Martina na Muri obnovio je raspelo koje se nalazi na zidu pokraj oltara, te ga je župnik i blagoslovio.
U nekoliko rečenica je župnik objasnio što se sve na kapeli  obnavlja, ali i naglasio da ne smijemo zaboraviti na obnovu svoje duše.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...