+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SV. MARGARETE U KAPELŠČAKU

Dodano : 16.07.2018

PROŠTENJE SV. MARGARETE U KAPELŠČAKU

U nedjelju 15. srpnja u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku svečano smo proslavili proštenje sv. Margarete. Svečano misno slavlje je služio domači župnik uz prisustvo đakona Miljenka Lisjaka koji službu trajnog đakona vrši u bečkoj nadbiskupiji.
Župnik je u propovijedi posebno istaknuo važnost sv. Margarete koja je podnijela mučeništvo samo zato jer je bila kršćanka. Sv. Margareta nam je primjer kako slijediti Božje svijetlo da bismo išli pravim putem. Kad ne slijedimo Božje svijetlo možemo zalutati  i otići krivim putem.
Prije misnog slavlja bila je pobožnost i molitva krunice. Pjevanje na misi je predvodio župni  mješoviti zbor.
Na kraju mise župnik se svima zahvalio, posebno zvonarima u Kapelšpčaku – obitelji Sabolčec.
Ivan Oletić iz Sv. Martina na Muri obnovio je raspelo koje se nalazi na zidu pokraj oltara, te ga je župnik i blagoslovio.
U nekoliko rečenica je župnik objasnio što se sve na kapeli  obnavlja, ali i naglasio da ne smijemo zaboraviti na obnovu svoje duše.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...