PROŠTENJE SVETE ANE U HLAPIČINI

IMG_0223IMG_0205

PROŠTENJE  SV. ANE U HLAPIČINI

U župi Sveti Martin na Muri u naselju Hlapičina na poseban način je proslavljeno proštenje Sv. Ane.  Misno slavlje je predvodio dekan i župnik u Štrigovi mons. Leonard Logožar, a suslavili su domači župnik i vlč. Marko Šmuc, dušobrižnik u čakovečkoj bolnici.

IMG_0217IMG_0211

Sve prisutne kroz nadahnutu propovijed dekan je pozvao da slijede  primjer  Sv. Ane u osluškivanju Božje Riječi, koja može učiniti ono što se ljudima čini nemoguće, tako su u poodmakloj dobi Sv. Joakim i Ana dobili kći Mariju, koja je postala majka Božjeg  Sina i  našega Spasitelja i Otkupitelja.

Samom proštenju prethodila je trodnevna duhovna priprava koju je vodio domači župnik. Zadnji dan trodnevne duhovne priprave završio je misom bdijenja i procesijom sa svijećama po Hlapičini uz molitvu krunice.

IMG_0179IMG_0183

Ovogodišnje proštenje Sv. Ane dobilo je još više na značenju jer je vrlo lijepo uređena gotovo čitava unutrašnjost crkve Sv. Ane.

Unutrašnjost crkve Sv. Ane u Hlapičini proteklih godinu i pol dana dobila je novi izgled. Postavljene su pločice, četiri vitraja i osamnaest masivnih hrastovih  klupa. Vrijednost investicije je preko 230.000,00 kn (dvijestotridesettisuća kuna). Prigodom proštenja  župnik se zahvalio svima, a donatorima  je uručio zahvalnice.

vitraj majka Bozjavitraj sveti stjepan

vitraj ivanovaca 3grb malteškog reda PRINT-ispravak4

IMG_0007SAM_1980

U popodnevnim satima na sam dan proštenja odigrana je prijateljska nogometna utakmica između selekcije svećenika i NK Mura Hlapičina povodom 50 godina NK Mura Hlapičina.

IMG_0907IMG_0905

 

Skip to content