+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SVETE MARGARETE U KAPELŠČAKU

Dodano : 19.07.2020

PROŠTENJE SVETE MARGARETE U KAPELŠČAKU

U nedjelju 19. srpnja u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku svečano je proslavljeno proštenje sv. Margarete. Misa je bila u kapeli, ali večina vjernika bila je vani pored kapele.
Misno slavlje je predslavio vlč. Ivica Puškadija, župnik u župi Sv. Juraj na Bregu.
Prije misnog slavlja krunicu je predmolio Željko Vuković, dok su čitanja na misi čitale: Barbara Premuš, Anđelka Klemenčić i Petra Oletić. Pjevanje na misi su predvodili mlađi pjevači, a svirao je Patrik Zamuda.
Vlč. Ivica naglasio je kako je sveta Margareta vrlo mlada posvjedočila mučenićkom smrću vjeru u Boga. Postoje razne situacije našega života gdje smo pozvani svjedočiti vjeru i stoga trebamo moliti zagovor sv. Margarete da u svjedočenju vjere budemo ustrajni, zaključio je u propovijedi vlč. Puškadija.
Na kraju mise župnik je svima zahvalio.
Među brojnim vjernicima bio je i načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Dražen Crnčec.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...