+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SVETE MARGARETE U KAPELŠČAKU

Dodano : 19.07.2020

PROŠTENJE SVETE MARGARETE U KAPELŠČAKU

U nedjelju 19. srpnja u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku svečano je proslavljeno proštenje sv. Margarete. Misa je bila u kapeli, ali večina vjernika bila je vani pored kapele.
Misno slavlje je predslavio vlč. Ivica Puškadija, župnik u župi Sv. Juraj na Bregu.
Prije misnog slavlja krunicu je predmolio Željko Vuković, dok su čitanja na misi čitale: Barbara Premuš, Anđelka Klemenčić i Petra Oletić. Pjevanje na misi su predvodili mlađi pjevači, a svirao je Patrik Zamuda.
Vlč. Ivica naglasio je kako je sveta Margareta vrlo mlada posvjedočila mučenićkom smrću vjeru u Boga. Postoje razne situacije našega života gdje smo pozvani svjedočiti vjeru i stoga trebamo moliti zagovor sv. Margarete da u svjedočenju vjere budemo ustrajni, zaključio je u propovijedi vlč. Puškadija.
Na kraju mise župnik je svima zahvalio.
Među brojnim vjernicima bio je i načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Dražen Crnčec.

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...