+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE SVETOG MARTINA BISKUPA

Dodano : 11.11.2018

PROŠTENJE SVETOG MARTINA BISKUPA

U nedjelju 11.studenog svečano smo proslavili blagdan sv. Martina biskupa zaštitnika naše župe. Slavlje proštenja započelo je jutarnjom svetom misom. Nakon jutarnje svete mise bio je blagoslov vina na Trgu Svetog Martina.
Središnje misno slavlje u 11.00 sati je  predvodio  vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici. Potaknut današnjim evanđeljem sve je pozvao na nasljedovanje Božje riječi. Spomenuo je primjer  udovice koja je ubacila u riznicu sve što je imala. Postavio je pitanje: „Da li smo mi sve spremni dati Bogu“?  Ako smo spremni sve dati, za ovaj svije možemo ponekad ispasti ludi. Ali tek onda kada sve Bogu dajemo, zapravo dobivamo stostruko nazad, naglasio je vlč. Leskovar.
Na kraju misnog slavlja domači župnik je svima zahvalio i čestitao imendan. Danas je i dan općine te je župnik čestitao i dan općine. Uz mnoštvo vjernika na misi su bili prisutni načelnik općine Dražen Crnčec, v.d. ravnateljica Osnovne škole Petra Novionščak kao i gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak. Nakon završnog blagoslova svi su u procesiji  obišli glavni oltar sv. Martina biskupa.
Pjevanje je na misi izvrsno animirao zbor mladih na čelu sa Patrikom Zamuda koji je svirao orgulje.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...