+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE VELIKE GOSPE

Dodano : 15.08.2018

PROŠTENJE VELIKE GOSPE

I u našoj župi svečano je proslavljen blagdan „VELIKE GOSPE“ – „UZNESENJE BDM NA NEBO“.
Kroz protekla dva dana duhovno smo se pripravljali za ovaj veliki blagdan. Prvi dan u ponedjeljak večernju svetu misu je predvodio domači župnik, a nakon misnog slavlja je bilo klanjanje u župnoj crkvi.
Drugi dan priprave misu bdijenja je predvodio mons. Antun Perčić, generalni vikar naše biskupije. Nakon misnog slavlja bila je procesija sa svijećama i kipom Majke Božje do župnog dvora gdje smo svi zajedno izmolili krunicu.
Na sam dan,  koncelebriranu svetu misu je predvodio vlč. Ivica Puškadija, župnik u župi Sv. Juraj na Bregu, a propovijedao je đakon Miro Denac.
Bog je blaženoj djevici Mariji iskazao posebnu milost te ju uzeo k sebi dušom i tijelom pojašnjavao je đakon i podsjetio na vjerovanje gdje molimo: „VJERUJEM U USKRSNUĆE TIJELA I ŽIVOT VJEČNI“. Sve je  pozvao da slijede primjer BDM, ali i podsjetio na važnost vrednovanja ljudskog tijela, od začeća, pa do prirodne smrti.
Uz lijepo vrijeme okupilo se veliko mnoštvo vjernika koji su zajedno molili i pjevali te bili dionici svete misne žrtve.
Na kraju misnog slavlja župnik se svima zahvalio i blagoslovio cvijeće.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...