+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE VELIKE GOSPE

Dodano : 16.08.2015

PROŠTENJE VELIKE GOSPE

IMG_0058IMG_0054

I u župi Sv.Martin na Muri bilo je proštenje Velike Gospe – Uznesenje BDM na nebo. U župnoj crkvi pokrajni oltar posvećen je Majci Božjoj. Večer prije samoga proštenja održana je svečana misa bdijenja, a nakon misnog slavlja koje je predvodio domači župnik  u zajedništvu sa vlč. Kristijan Stojko bil je procesija sa kipom Majke Božje do župnog dvora gdje je bilo slavlje proštenja na sam dan Velike Gospe.

IMG_0024IMG_0017

Misno slavlje na Veliku Gospu predvodio je mons. Antun Perčić, kancelar naše biskupije, u zajedništvu svećenika dekanata,  koji  je i rodom iz naše župe. Uz prekarsno vrijeme okupilo se blizu tisuću ljudi koji su molili zagovor Presvete Bogorodice za obilje Božjeg blagoslova i Božje milosti. Kancelar je u propovijedi sve pozvao da budemo dosljedni kršćani u svakidašnjem životu i da se ne bojimo biti nasljedovatelji Božje Riječi po primjeru Blažene Djevice Marije.

IMG_0053IMG_0069

Pri kraju misnog slavlja domači župnik vlč. Ivan Herceg svima se zahvalio te je ujedno iskoristio priliku i podijelio zahvalnice donatorima za obnvu vitraja u župnj crkvi.  Tako su zahvalnicu dobili mons. Antun Perčić koji je donator  obnove vitraja Presvetog Srca Marijinog i dr. Josef Tompa i supruga Brigita koji su donatori obnove vitraja sv. Alojzije Gonzage.

Dan poslije Velike Gospe u nedjelju  bila je i središnja misa proslave dana turizma općine Sveti Martin na  Muri, također pored župnog  dvora. Župnik je posebno zahvalio općini na čelu sa načelnikom gospodinom Franjom Makovcem na suradnji.

Pročitajte još