+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PROŠTENJE VELIKE GOSPE

Dodano : 16.08.2015

PROŠTENJE VELIKE GOSPE

IMG_0058IMG_0054

I u župi Sv.Martin na Muri bilo je proštenje Velike Gospe – Uznesenje BDM na nebo. U župnoj crkvi pokrajni oltar posvećen je Majci Božjoj. Večer prije samoga proštenja održana je svečana misa bdijenja, a nakon misnog slavlja koje je predvodio domači župnik  u zajedništvu sa vlč. Kristijan Stojko bil je procesija sa kipom Majke Božje do župnog dvora gdje je bilo slavlje proštenja na sam dan Velike Gospe.

IMG_0024IMG_0017

Misno slavlje na Veliku Gospu predvodio je mons. Antun Perčić, kancelar naše biskupije, u zajedništvu svećenika dekanata,  koji  je i rodom iz naše župe. Uz prekarsno vrijeme okupilo se blizu tisuću ljudi koji su molili zagovor Presvete Bogorodice za obilje Božjeg blagoslova i Božje milosti. Kancelar je u propovijedi sve pozvao da budemo dosljedni kršćani u svakidašnjem životu i da se ne bojimo biti nasljedovatelji Božje Riječi po primjeru Blažene Djevice Marije.

IMG_0053IMG_0069

Pri kraju misnog slavlja domači župnik vlč. Ivan Herceg svima se zahvalio te je ujedno iskoristio priliku i podijelio zahvalnice donatorima za obnvu vitraja u župnj crkvi.  Tako su zahvalnicu dobili mons. Antun Perčić koji je donator  obnove vitraja Presvetog Srca Marijinog i dr. Josef Tompa i supruga Brigita koji su donatori obnove vitraja sv. Alojzije Gonzage.

Dan poslije Velike Gospe u nedjelju  bila je i središnja misa proslave dana turizma općine Sveti Martin na  Muri, također pored župnog  dvora. Župnik je posebno zahvalio općini na čelu sa načelnikom gospodinom Franjom Makovcem na suradnji.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...