+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

“PRVI KOMIN SNJEŽANIN” U ŽUPNOJ CRKVI SV. MARTINA BISKUPA U SVETOM MARTINU NA MURI

Dodano : 26.10.2015

prvi kopmin snjezanin1U nedjelju 25. listopada na poziv HKUU-e Sveti Martin u našoj župi gostovala je mješovita vokalna skupina „PRVI KOMIN SNJEŽANIN“. Na svetoj misi u 10.30 sati su predvodili pjevanje, a nakon misnog slavlja imali su vrlo lijep i kvalitetan koncert.
“Prvi komin Snježanin osnovan je 14. ožujka 2004. godine, na inicijativu maestra Dinka Fia, umjetničkog voditelja ansambla. Višegodišnja želja za osnivanjem ansambla tipa ‘komin’ ostvarila mu se kao rođendanska želja za 80.-ti rođendan. ‘Komin’ je zapravo nova glazbena forma gdje, za razliku od ‘klape’, u kojoj je vodeći glas jedan tenor ili sopran, to čini cijela dionica. Osim toga, ‘komin’ je mješoviti ansambl (muška i ženska klapa) koji je svojim višeglasnim pjevanjem karakterističan za višestoljetno okupljanje uz ‘komine’ odnosno kućna ognjišta u Dalmaciji, gdje bi se uz dobro jelo i kapljicu pjevalo.”
U 11 godina postojanja sudjelovali su na mnogobrojnim koncertima i festivalima. Putovali su diljem Hrvatske i po inozemstvu, a ove su se godine odvažili na sudjelovanje na natjecanjima pa su u samo tjedan dana osvojili 2 značajne nagrade! 30. svibnja 2015. pobjednici su kategorije malih vokalnih ansambala na Natjecanju hrvatske vokalne tradicijske glazbe u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a 6. lipnja osvojili su zlatnu plaketu i prvo mjesto u kategoriji malih vokalnih ansambala na 6. međunarodnom natjecanju Zlatna lipa Tuhlja.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...