+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

PUČKE MISIJE 14. – 21. VELJAČE 2016. godine

Dodano : 21.02.2016

IMG_0299IMG_0284

PUČKE MISIJE (DUHOVNA OBNOVA) U ŽUPI SVETI MARTIN NA MURI

Nalazimo se u godini Božjeg milosrđa u godini koja nas sve potiče na jače otvaranje prema Božjem milosrđi i Božjoj Riječi. Ove godine je također 1700. godina rođenja sv. Martina biskupa, zaštitnika naše župe.
Sve je to bio povod održavanja pučkih misija, odnosno duhovne obnove župe Sveti Martin na Muri. Pučke misije vodio je p. Zvonko Vlah, svećenik isusovac. Posljednje pučke misije u našoj župi bile su 2001. godine koje je tada također, uz pokojnoga Stjepana Kuzmića, vodio p. Zvonko Vlah. Pučke misije bile su vrlo sadržajne za sve uzraste.
Pučke misije započele su u nedjelju 14. veljače gdje je p. Zvonko sve pozvao da se odazovu misijama, iako će biti mnoge kušnje, kojih nije bio ni oslobođen sam Isus Krist. Kroz tjedan su bili susreti za niže rezrede, za više rezrede Osnovne škole. U petak je bila posebna sveta misa za starije i bolesne sa bolesničkim pomazanje. U subotu je bila misa za djecu predškolske dobi i majke trudnice sa posebnim blagoslovom.
IMG_0233IMG_0186
Svaki dan su bile večernje svete mise kojima su prethodile molitve krunice, pobožnosti, ispovijedi, razgovori, križni put, klanjanje, kako već koji dan. Od ponedjeljka do četvrak poslije svetih misa je bio susret sa odraslim, posebno bračnim parovima sa raznim temama (međusobno poštivanje, odgoj djece, molitva u obitelji…). U subotu navečer je bio posebni susret samo za mladeu župnoj dvorani.

IMG_0251IMG_0140
Od srijede do subote bili su posebni blagoslovi za razne udruge i skupine: HKUU-E Sveti Martin, RIBIČE, SVE SPORTSKE UDRUGE, ČLANOVE UDRUGE VINOGRADA, I VOĆARA I SVIH POLJOPRIVREDNIH DJELATNIKA, VATROGASCE I BRANITELJE, ČLANOVE ŽUPNOG PASTORALNOG VIJEĆA, ČLANOVE ŽUPNOG KARITASA, SVE DJELATNIKE ŽUPE, ČLANOVE OPĆINSKOG VIJEĆA NA ČELU SA NAČELNIKOM I SVE DJELATNIKE OPĆINE.
U nedjelju na završetku pučkih misija misu je predvodio naš varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, a bio je prisutan i biskup u miru mons. Ivan Milovan iz Istre. Biskup je naglasio kako nas misije potiču da idemo malo više, odnosno da težimo za nečim višim, da se uzdižemo prema Bogu. Kao što je nebeski otac poručio apostolima, tako poručuje i nama: „ Ovo je Sin moj ljubljeni slušajte ga, u njemu mi je sva milina“, zaključio je biskup u propovijedi.
Vjerujemo u Božju snagu i milost i zato smo pozvani otvoriti se toj snazi i milosti!
IMG_0165IMG_0151
IMG_0102IMG_0226

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...