+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SASTANAK ŽUPNOG ( EKONOMSKOG I PASTORALNOG ) VIJEĆA

Dodano : 27.03.2022

SASTANAK ŽUPNOG ( EKONOMSKOG I PASTORALNOG ) VIJEĆA ŽUPE SV. MARTINA BISKUPA ODRŽANOG 25.03.2022 U 19:00 h

 1. OSVRT NA KRIŽNI PUT PO ŽUPI

 

Na križnom putu skupio se lijep broj župljana, no što smo duže pješačili, broj sudionika se osipao i na završetku nas je bilo vrlo malo. Veći dio puta smo molili i pjevali. Zahvala svima koji su nam pomogli. Vatrogascima iz Sv. Martina i Lapšine koji su posao redara vršili na profesionalni način, čitačima postaja križnog puta, nosiocima križa, mještanima  Hlapičine,  Jurovčaka i Caritasu na čašćenju ( kolači, klipići, čaj, sok, voće i ostalo ).

Želja nam je da svi mještani koji se upute na križni put, da sudjeluju do kraja, pa je bio prijedlog da se križni put skrati, a da se jedan križni put organizira samo za one koji mogu duži put izdržati. O tome ćete ćuti sve kada za to dođe vrijeme.

 

2.OBNOVA ŽUPNOG DVORA

 

Župna delegacija bila je u Varaždinskog biskupiji, gdje su nam naglasili da je obnova župnog dvora nužno potrebna zbog zdravlja. Odobrili su prvotni projekt ( skidanje krova i betoniranje deke sa nosećim stupovima, te uređenje kata ). Obećali su i određenu financijsku pomoć, no naglašeno je bilo da župni dvor treba većim dijelom financirati župa.

 

 1. PARKIRALIŠTE KOD CRKVE U HLAPIČINI

 

Župa treba financirati projektnu dokumentaciju ( geodetska izmjera i projekt ) u iznosu 8.000,00kn, a grad Mursko Središće će financirati sve ostalo. Zvonar Franjo Bogdan od nekih mještana sakupio je gotovo sav novac ( još nešto nedostaje ) za dokumentaciju ( zahvala našem zvonaru Franji ).

 

 

 1. PROBLEMI SA ZVONIMA NA ŽUPNOJ CRKVI

 

Na velikom zvonu puknuo je bat, a domaći majstori ( Vladimir Mesarić i Ivo Šoštarić ) nastoje riješiti taj problem ( za sada su tek privremeno riješili ), traži se najbolje rješenje.  Na malom zvonu izgorio je motor, nabavili smo novi.

 

 1. RAZNO

 

 1. Tridesetog svibnja organizira se izlet u Podravinu ( Kalinovac, Budrovac, Đurđevac ) na koji su pozvani svi vijećnici i pjevači ( javiti se župniku od 01. svibnja ). Ako će biti mjesta, mogu se javiti i ostali župljani.

 

 1. Budući da je istekao ugovor o korištenju župne garaže od strane općine, vijeće je suglasno da se ugovor produži po istim uvjetima.

 

 1. Kursiljo za krizmanike ( obavezan ) biti će 29. i 30. travnja, te 01. svibnja. U nedjelju 24.04. sakupljati ćemo novčani prilog u tu svrhu.

 

 1. Svim darovateljima za kupnju lustera i uređenje parka uručiti ćemo zahvalnica za njihov novčani prilog.

 

 1. Orguljaša Božidara Frančića obavezuje se da ima redovito svakog tjedna probe s zborom u Sv. Martinu i Hlapičini. Radni dan kada crkva slavi blagdan, orguljaš je dužan organizirati pjevače da dođu na Sv. Misu sudjelovati pjevanjem.

 

 1. U nedjelju 27.03. u 10.30h biti će prisega župnog vijeća ( ekonomskog i pastoralnog ). Predsjednik župnog vijeća gospodin Stanko Perčić predstaviti će članove obaju vijeća.

 

 1. Župnikova mjesečna nagrada iznosi 7.550,00kn, no ta nagrada se umanjuje za 1.500,00kn, jer svaki svećenik je dužan doprinositi u župnu blagajnu ( stanovanje i hrana ). Dakle neto nagrada iznosi 6.050,00kn.

 

 1. O članku u Međimurskom listu ne treba trošiti riječi, svaki komentar je suvišan, takvi ljudi sami govore o svojoj duhovnosti.

 

 1. U traženju smo novog orguljaša za zbor mladih i dječji zbor.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...