+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SUSRET MLADIH

Dodano : 05.12.2016

SUSRET MLADIH

Krajem travnja slijedeće 2017. godine u Vukovaru će biti susret hrvatske katoličke mladeži. Da bi mladi mogli aktivno sudjelovati na tom susretu pripravljaju se kroz kateheze koje se odvijaju na razini župe i dekanata. Tako je u subotu 03. prosinca u župi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri održan susret mladih Gornjomeđimurskog dekanata.
Susret je započeo molitvom koju je predvodio domači župnik. Nakon uvodne molitve i pozdrava Tomislav Sakač i Klara Perčić održali su prigodno izlaganje na temu druge nedjelje došašća te nas sve uveli u otajstva Božje Riječi za tu nedjelju.
Molitva nam je svima potrebna u svakidašnjem životu, a kako moliti uz Božju Riječ praktično je objasnila vjeroučiteljica Rahela. Svaki je pročitao za sebe dio bibLije i nad tim tekstom razmatrao.
Po završetku susreta u župnoj dvorani išli smo u župnu crkvu na klanjanje. Nakon klanjanja druženje se još neko vrijeme nastavilo u župnoj dvorani uz razgovor i sok.
Susret i klanjanje su bili popraćeni pjesmom i sviranjem koje je oplemenio Patrik Zamuda, voditelj župnog zbora mladih.

mladi7mladi6mladi10312

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...