+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SUSRET MLADIH

Dodano : 05.12.2016

SUSRET MLADIH

Krajem travnja slijedeće 2017. godine u Vukovaru će biti susret hrvatske katoličke mladeži. Da bi mladi mogli aktivno sudjelovati na tom susretu pripravljaju se kroz kateheze koje se odvijaju na razini župe i dekanata. Tako je u subotu 03. prosinca u župi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri održan susret mladih Gornjomeđimurskog dekanata.
Susret je započeo molitvom koju je predvodio domači župnik. Nakon uvodne molitve i pozdrava Tomislav Sakač i Klara Perčić održali su prigodno izlaganje na temu druge nedjelje došašća te nas sve uveli u otajstva Božje Riječi za tu nedjelju.
Molitva nam je svima potrebna u svakidašnjem životu, a kako moliti uz Božju Riječ praktično je objasnila vjeroučiteljica Rahela. Svaki je pročitao za sebe dio bibLije i nad tim tekstom razmatrao.
Po završetku susreta u župnoj dvorani išli smo u župnu crkvu na klanjanje. Nakon klanjanja druženje se još neko vrijeme nastavilo u župnoj dvorani uz razgovor i sok.
Susret i klanjanje su bili popraćeni pjesmom i sviranjem koje je oplemenio Patrik Zamuda, voditelj župnog zbora mladih.

mladi7mladi6mladi10312

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...