+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SUSRET MLADIH

Dodano : 05.12.2016

SUSRET MLADIH

Krajem travnja slijedeće 2017. godine u Vukovaru će biti susret hrvatske katoličke mladeži. Da bi mladi mogli aktivno sudjelovati na tom susretu pripravljaju se kroz kateheze koje se odvijaju na razini župe i dekanata. Tako je u subotu 03. prosinca u župi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri održan susret mladih Gornjomeđimurskog dekanata.
Susret je započeo molitvom koju je predvodio domači župnik. Nakon uvodne molitve i pozdrava Tomislav Sakač i Klara Perčić održali su prigodno izlaganje na temu druge nedjelje došašća te nas sve uveli u otajstva Božje Riječi za tu nedjelju.
Molitva nam je svima potrebna u svakidašnjem životu, a kako moliti uz Božju Riječ praktično je objasnila vjeroučiteljica Rahela. Svaki je pročitao za sebe dio bibLije i nad tim tekstom razmatrao.
Po završetku susreta u župnoj dvorani išli smo u župnu crkvu na klanjanje. Nakon klanjanja druženje se još neko vrijeme nastavilo u župnoj dvorani uz razgovor i sok.
Susret i klanjanje su bili popraćeni pjesmom i sviranjem koje je oplemenio Patrik Zamuda, voditelj župnog zbora mladih.

mladi7mladi6mladi10312

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...