+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SVEČANO OBILJEŽEN DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Dodano : 05.08.2019

MISNIM SLAVLJEM, MOLITVOM I PALJENJEM SVIJEĆA I POLAGANJEM VIJENCA OBILJEŽEN DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

U ponedjeljak 05. kolovoza u našoj župi je svečano obilježen DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA.
Svečano obilježavanje je započelo misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Perčić u koncelebraciji sa  župnikom. Mons. Perčić naglasio je važnost žrtve i molitve za našu domovinu.
Na misnom slavlju bili su prisutni članovi Udruge dragovoljaca domovinskog rata podružnice Sveti Martin na Muri sa svojim predsjednikom Josipom Novinšćakom, načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec sa svojim zamjenikom, potpredsjednik županijske skupštine Međimurske županije Franjo Makovec, načelnik policijske postaje Mursko Središće  Miljenko Vrbanec, predstavnici hrvatske vojske i ostalih udruga koje djeluju na području Općine Sveti Martin na Muri, kao i članovi obitelji poginulih branitelja.

Poslije misnog slavlja ispred spomen ploče poginulim braniteljima zapaljene su svijeće i postavljeno cvijeće. Župnik je predvodio molitvu, a pjevači su otpjevali jednu pjesmu.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...