+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SVEČANO PROSLAVLJEN DAN POBJEDE,DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Dodano : 05.08.2016

DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

slika1

BLAGOSLVOLJENA NOVA ZASTAVA HRVATSKIH BRANITELJA

U petak 05. kolovoza na „DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA“ u župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri je služena svečana pjevana sveta misa koju je služio domači župnik. Na misi su posebno sudjelovali hrvatski branitelji, na čelu sa predsjednikom ogranka Sveti Martin na Muri Željkom Fajfarom. Bio je prisutan i načelnik Općine Franjo Makovec, njegova zamjenica Petra Novinščak, predsjednik općinskog vijeća Dražen Crnčec, načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec i mnogi drugi.

slika2slika3

Na početku misnog slavlja župnik je sve pozdravio i pozvao na djela milosrđa i ljubavi te posebno naglasio da su to činili branitelji koji su darovali svoje živote za nas. U propovijedi je istaknuo potrebu žrtve i molitve i u današnje vrijeme, a to je moguće jedino uz otvorenost prema Božjoj Riječi. Na kraju misnog slavlja župnik je blagoslovio novu zastavu „UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA“, ogranka Sveti Martin na Muri.

slika5slika4

Nakon misnog slavlja zajedno su se svi okupili ispred spomen ploče poginulim braniteljima kod kipa Sv. Martina biskupa. Vijence i svijeće su položili predstavnici općine, branitelja i policije, a molitvu je predvodio župnik.

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....