+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SVEČANO PROSLAVLJEN DAN POBJEDE,DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

Dodano : 05.08.2016

DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA

slika1

BLAGOSLVOLJENA NOVA ZASTAVA HRVATSKIH BRANITELJA

U petak 05. kolovoza na „DAN POBJEDE, DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA“ u župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri je služena svečana pjevana sveta misa koju je služio domači župnik. Na misi su posebno sudjelovali hrvatski branitelji, na čelu sa predsjednikom ogranka Sveti Martin na Muri Željkom Fajfarom. Bio je prisutan i načelnik Općine Franjo Makovec, njegova zamjenica Petra Novinščak, predsjednik općinskog vijeća Dražen Crnčec, načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec i mnogi drugi.

slika2slika3

Na početku misnog slavlja župnik je sve pozdravio i pozvao na djela milosrđa i ljubavi te posebno naglasio da su to činili branitelji koji su darovali svoje živote za nas. U propovijedi je istaknuo potrebu žrtve i molitve i u današnje vrijeme, a to je moguće jedino uz otvorenost prema Božjoj Riječi. Na kraju misnog slavlja župnik je blagoslovio novu zastavu „UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA“, ogranka Sveti Martin na Muri.

slika5slika4

Nakon misnog slavlja zajedno su se svi okupili ispred spomen ploče poginulim braniteljima kod kipa Sv. Martina biskupa. Vijence i svijeće su položili predstavnici općine, branitelja i policije, a molitvu je predvodio župnik.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...