+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SVETOMARTINSKA PROCESIJA

Dodano : 10.11.2017

SVETOMARTINSKA PROCESIJA

U četvrtak drugog dana trodnevnice za blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika naše župe, nakon večernjeg misnog slavlje koje su posebno animirala djeca – župni dječji zbor, čitači iz Osnovne škole, vjeroučiteljica Ljiljana Hozjan, Valentina Bogdan – članica župnog pastoralnog vijeća i ostali, održana je svetomartinska procesija.


Na početku procesiju išao je konjanik koji je predstavljao sv. Martina, iza toga ministrant sa križem, župnik, župni dječji zbor, djeca, roditelji i ostali. Skupilo se nekoliko stotina vjernika koji su uz svijeće, molitvu i pjesmu molili zagovor svetog Martina biskupa.
Pred kraj same procesije pored župne crkve Ana Špoljarić čitala je sam događaj prilikom kojeg je  upriličena  scena gdje sveti Martin reže plašt i daje siromahu.
Svetog Martina je predstavljao Stjepan Goričanec, a siromaha također drugi Stjepan Goričanec.
Na kraju su djeca dobila prigodne kolačiće koje su jedni drugima dijelili.

Svi smo obogaćeni pozivom na djela milosrđa i ljubavi.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...