+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SVETOMARTINSKA PROCESIJA

Dodano : 10.11.2017

SVETOMARTINSKA PROCESIJA

U četvrtak drugog dana trodnevnice za blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika naše župe, nakon večernjeg misnog slavlje koje su posebno animirala djeca – župni dječji zbor, čitači iz Osnovne škole, vjeroučiteljica Ljiljana Hozjan, Valentina Bogdan – članica župnog pastoralnog vijeća i ostali, održana je svetomartinska procesija.


Na početku procesiju išao je konjanik koji je predstavljao sv. Martina, iza toga ministrant sa križem, župnik, župni dječji zbor, djeca, roditelji i ostali. Skupilo se nekoliko stotina vjernika koji su uz svijeće, molitvu i pjesmu molili zagovor svetog Martina biskupa.
Pred kraj same procesije pored župne crkve Ana Špoljarić čitala je sam događaj prilikom kojeg je  upriličena  scena gdje sveti Martin reže plašt i daje siromahu.
Svetog Martina je predstavljao Stjepan Goričanec, a siromaha također drugi Stjepan Goričanec.
Na kraju su djeca dobila prigodne kolačiće koje su jedni drugima dijelili.

Svi smo obogaćeni pozivom na djela milosrđa i ljubavi.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...