+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

SVETOMARTINSKA PROCESIJA

Dodano : 10.11.2017

SVETOMARTINSKA PROCESIJA

U četvrtak drugog dana trodnevnice za blagdan sv. Martina biskupa, zaštitnika naše župe, nakon večernjeg misnog slavlje koje su posebno animirala djeca – župni dječji zbor, čitači iz Osnovne škole, vjeroučiteljica Ljiljana Hozjan, Valentina Bogdan – članica župnog pastoralnog vijeća i ostali, održana je svetomartinska procesija.


Na početku procesiju išao je konjanik koji je predstavljao sv. Martina, iza toga ministrant sa križem, župnik, župni dječji zbor, djeca, roditelji i ostali. Skupilo se nekoliko stotina vjernika koji su uz svijeće, molitvu i pjesmu molili zagovor svetog Martina biskupa.
Pred kraj same procesije pored župne crkve Ana Špoljarić čitala je sam događaj prilikom kojeg je  upriličena  scena gdje sveti Martin reže plašt i daje siromahu.
Svetog Martina je predstavljao Stjepan Goričanec, a siromaha također drugi Stjepan Goričanec.
Na kraju su djeca dobila prigodne kolačiće koje su jedni drugima dijelili.

Svi smo obogaćeni pozivom na djela milosrđa i ljubavi.

 

Pročitajte još

Sveta misa za sve vatrogasce u kapeli Sv. Margarete u Kapelščaku

Ove nedjelje 05. svibnja 2024. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku, povodom blagdana sv. Florijana, služena je sveta misa za sve članove vatrogasnih društava. Župnik je sve pozvao da nasljeduju Božju Riječ i pomažu bližnjemu, kao što je to činio i sv. Florijan....