+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Dodano : 02.04.2024

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva kubura Višnjica” – započeto dugom tradicijom bivšeg župnika naše župe preč. Ivana Hercega koji je po 20 put blagoslovio i vodio današnju svečanost!

U dobroj suradnji i sadašnjeg župnika vlč. Mladena Gorupića i vlč. Ivana Hercega, Općine i g. Stanka Petkovića iz Žabnika kao člana kuburaškog društva, nastavljena je dobra suradnja kao i očuvanje te tradicije!
Veseli kuburaši iz Višnjice izveli su pucanj u centru Svetog Martina na Muri, dok su u 16:00 sati posjetili Mlin na Muri – Centar za posjetitelje Žabnik, a u 17:00 sati možete ih čuti kod Skelarske kuće.

 

Pročitajte još

Uskršnja čestitka mještanima župe

Draga braćo i sestre u Kristu! Kroz život smo do najvećih radosti dolazili preko odricanja, križeva i teškoća. Ni Uskrs ne možemo slaviti bez Velikog petka i Kristovog prolijevanja krvi. Isusovo raspeće na križu najveći je dar Boga čovjeku. Neprocjenjiva je to...