+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Dodano : 02.04.2024

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva kubura Višnjica” – započeto dugom tradicijom bivšeg župnika naše župe preč. Ivana Hercega koji je po 20 put blagoslovio i vodio današnju svečanost!

U dobroj suradnji i sadašnjeg župnika vlč. Mladena Gorupića i vlč. Ivana Hercega, Općine i g. Stanka Petkovića iz Žabnika kao člana kuburaškog društva, nastavljena je dobra suradnja kao i očuvanje te tradicije!
Veseli kuburaši iz Višnjice izveli su pucanj u centru Svetog Martina na Muri, dok su u 16:00 sati posjetili Mlin na Muri – Centar za posjetitelje Žabnik, a u 17:00 sati možete ih čuti kod Skelarske kuće.

 

Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...