+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U KAPELŠČAKU MISA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I ZA SVE LOVCE

Dodano : 05.11.2017

U KAPELI SV. MARGARETE U KAPELŠČAKU MISA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I ZA SVE LOVCE POVODOM BLAGDANA SV. HUBERTA

U nedjelju 05.11. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku služena je sveta misa zahvlanica za plodove zemlje i povodom sv. Huberta, zaštitnika lovaca, za sve lovce. Misu je služio domači župnik.
I prelijepom sunčanom danu lijepi broj vjernika i lovaca zahvalili su Bogu za sva dobročinstva i molili zagovor sv. Huberta za ustrajnost u vjeri.
Župnik je spomenuo primjer sv. Huberta kojeg treba slijediti.
Prema predaji, dok je na Veliki petak lovio u Ardenima, ugledao je jelena koji je imao raspelo među rogovima i čuo poziv na obraćenje te da ode do biskupa Lamberta.
Možda je to samo predaja, ali ona prati ovog sveca i on je poznat po tome što se obratio, što je stvarno otišao svetom biskupu Lambertu, kojega je kasnije i naslijedio. Nije bitno na koji je način on došao do spoznaje da se treba obratiti, ali obratio se. Što to znači obratiti se?
Čini se prvenstveno da je za Huberta obraćenje značilo prihvaćanje istine da je njegov život smislen i da ne smije odustati od borbe da čini dobro, naglasio je župnik.
Pjevanje na misi je predvodio župni zbor mladih.

Nakon misnog slavlja sa lovcima i pjevačima  je bilo prigodno druženje.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...