+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U KAPELŠČAKU MISA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I ZA SVE LOVCE

Dodano : 05.11.2017

U KAPELI SV. MARGARETE U KAPELŠČAKU MISA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE I ZA SVE LOVCE POVODOM BLAGDANA SV. HUBERTA

U nedjelju 05.11. u kapeli sv. Margarete u Kapelščaku služena je sveta misa zahvlanica za plodove zemlje i povodom sv. Huberta, zaštitnika lovaca, za sve lovce. Misu je služio domači župnik.
I prelijepom sunčanom danu lijepi broj vjernika i lovaca zahvalili su Bogu za sva dobročinstva i molili zagovor sv. Huberta za ustrajnost u vjeri.
Župnik je spomenuo primjer sv. Huberta kojeg treba slijediti.
Prema predaji, dok je na Veliki petak lovio u Ardenima, ugledao je jelena koji je imao raspelo među rogovima i čuo poziv na obraćenje te da ode do biskupa Lamberta.
Možda je to samo predaja, ali ona prati ovog sveca i on je poznat po tome što se obratio, što je stvarno otišao svetom biskupu Lambertu, kojega je kasnije i naslijedio. Nije bitno na koji je način on došao do spoznaje da se treba obratiti, ali obratio se. Što to znači obratiti se?
Čini se prvenstveno da je za Huberta obraćenje značilo prihvaćanje istine da je njegov život smislen i da ne smije odustati od borbe da čini dobro, naglasio je župnik.
Pjevanje na misi je predvodio župni zbor mladih.

Nakon misnog slavlja sa lovcima i pjevačima  je bilo prigodno druženje.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...