+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U NAŠOJ ŽUPI ODRŽANI DEKANATSKI SUSRETI MINISTRANATA I MINISTRANTICA GORNJOMEĐIMURSKOG DEKANATA

Dodano : 07.03.2016

DEKANATSKI SUSRET MINISTRANATA I MINISTRANTICA
GORNJOMEĐIMURSKOG DEKANATA

ministranti deckiIMG_0110

U župi Sveti Martin na Muri održani su dekanatski susreti ministranata i ministrantica gornjemođimurskog dekanata. Za ministrante je susret održan u subotu 27. veljače, a za ministrantice u nedjelju 06. ožujka.
Na susretu ministranata je prisustvovalo 35 ministranata šarenog uzrasta, od prvog razreda osnovne škole do prvog razreda srednje škole. Ministrantski susret animirali su bogoslovi Varaždinske biskupije: Marko Domiter (IV. godina), Nikica Posavi (IV. godina), Dario Levanić (III. godina) i Rafael Mikec (III. godina). Susret je započeo molitvom i pjesmom „Krist jednom stade na žalu“, a zatim je Marko Domiter održao katehezu na temu Crkva. Nakon prezentacije ministranti su se podijelili u četiri skupine u kojima je svaka imala svoju temu rada. Najmlađi, od prvog do trećeg razreda, imali su temu obitelj – kućna Crkva, ministranti četvrtog i petog razreda bavili su se euharistijom, šestaši i sedmaši govorili su o svećeničkom pozivu, a oni najstariji, razgovarali su o sakramentu pomirenja. Po završetku rada svaka je grupa ukratko predstavila plod svog rada. Nakon prijepodnevnih zadataka u skupinama slijedio je zajednički ručak u obližnjem seoskom turizmu blizu rijeke Mure. Poslijepodnevni dio susreta bio je ispunjen druženjem, različitim igrama i sportskim aktivnostima. Oko 17 sati ministranti su krenuli prema kapeli sv. Ane u Hlapičini gdje su predmolili krunicu i sudjelovali na misi u 18 sati koju je predvodio župnik, vlč. Ivan Herceg. Nakon mise slijedio je povratak na župni dvor gdje je ministrante dočekala topla večera. Ovaj ministrantski susret bio je zaključen zajedničkom večerom.
Vjerujemo da su ministranti tijekom ovog susreta doživjeli radost zajedništva u Gospodinu i osjetili isto što i psalmist kada govori „ Gle kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti“ (Ps 133,1) te da će im ovaj susret ostati duboko utisnut u njihovim srcima kao podsjetnik da su ljubljena djeca Božja.

Susret za ministrantice  održan je u nedjelju 6. ožujka 2016. u poslijepodnevnim satima koji je vodila župljanka časna sestra Ozana Krajačić uz pomoć župnih animatora.. Bile su prisutne 23 ministrantice. Iako su sudionice susreta bile različite dobi – od drugog razreda osnovne do prvog razreda srednje škole – ubrzo se stvorila klima zajedništva, radosti i jedinstva. Ministrantice su razmišljale o veličini i ljepoti ministrantske službe, o životu kao pozivu te o razlučivanju duhovnog poziva. Bile su potaknute na istinsku molitvu, koja nije monolog i razmišljanje o sebi, nego razgovor s Bogom koji me voli i prihvaća, koji je prisutan, čeka me, govori mi i mijenja me kroz molitvu. Susret je bio prožet osobnim radom i radionicama, pjesmama i igrom, uz radosno i aktivno sudjelovanje svih sudionica, a završen toplom večerom.

IMG_0099IMG_0094IMG_0024

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...