+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U svetom Martinu na Muri zapaljena četvrta adventska svijeća anđela koja donosi ljubav!

Dodano : 18.12.2021

Četiri zapaljene svijeće na adventskom vijencu označavaju posljednju nedjelju došašća.

 

Svijeće predstavljaju svjetlo koje Bog daruje na Božić svim ljudima. Svjetlo svijeća je simbol Svjetla Kristova. Prema tradiciji i boje svijeća imaju poveznicu s Kristovim otajstvom: crvena boja znak je Isusova mučeništva, dok je bijela znak pobjede i slavnog uskrsnuća. Ljubičasta boja svijeća ističe na poseban način adventsku pokoru i pripravu.

Četvrtu adventsku ceremoniju uveličala je i muška vokalna skupina HKUU koja je prigodnom pjesmom uveličala misno slavlje, kao i zbor HKUU-a “Sveti Martin”.

Četvrta svijeća zove se “Anđeoska”, prisjećanjem onih koji su prvi objavili rođenje Mesije cijelom svijetu.

Sada već tradicionalnom paljenju adventskih svijeća prisustvovao je veliki broj mještana uz predvođenje službe riječi, župnika Župe Sveti Martin na Muri, velečasnoga Mladena Gorupića i prigodni program mješovitog zbora Sveti Martin na Muri.

Nakon ceremonije paljenja svijeća i kratkog programa svi prisutni mještani nastavili su druženje uz besplatan čaj, kuhano vino i božićne kolače.


Pročitajte još

Hodočašće u Mariju Bistricu 2024.

U subotu, 22. lipnja 2024., župljani Župe Sveti Martin na Muri krenuli su na tradicionalno hodočašće u Mariju Bistricu. Ovo hodočašće, koje se održava svake godine, privuklo je veliki broj vjernika iz svih krajeva naše župe, koji su se okupili kako bi zajednički...

Čestijancu proslavljeno proštenje svetog Antuna Padovanskoga

U nedjelju, 16. lipnja u Čestijancu je proslavljeno proštenje sv. Antuna Padovanskoga. Misno slavlje je predvodio vlć. Mladen Gorupić. Prije završnog blagoslova župnik je uputio riječi zahvale svim okupljenim. Poslije misnog slavlja bilo je prigodno druženje uz...