+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U svetom Martinu na Muri zapaljena četvrta adventska svijeća anđela koja donosi ljubav!

Dodano : 18.12.2021

Četiri zapaljene svijeće na adventskom vijencu označavaju posljednju nedjelju došašća.

 

Svijeće predstavljaju svjetlo koje Bog daruje na Božić svim ljudima. Svjetlo svijeća je simbol Svjetla Kristova. Prema tradiciji i boje svijeća imaju poveznicu s Kristovim otajstvom: crvena boja znak je Isusova mučeništva, dok je bijela znak pobjede i slavnog uskrsnuća. Ljubičasta boja svijeća ističe na poseban način adventsku pokoru i pripravu.

Četvrtu adventsku ceremoniju uveličala je i muška vokalna skupina HKUU koja je prigodnom pjesmom uveličala misno slavlje, kao i zbor HKUU-a “Sveti Martin”.

Četvrta svijeća zove se “Anđeoska”, prisjećanjem onih koji su prvi objavili rođenje Mesije cijelom svijetu.

Sada već tradicionalnom paljenju adventskih svijeća prisustvovao je veliki broj mještana uz predvođenje službe riječi, župnika Župe Sveti Martin na Muri, velečasnoga Mladena Gorupića i prigodni program mješovitog zbora Sveti Martin na Muri.

Nakon ceremonije paljenja svijeća i kratkog programa svi prisutni mještani nastavili su druženje uz besplatan čaj, kuhano vino i božićne kolače.


Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...