+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U svetom Martinu na Muri zapaljena četvrta adventska svijeća anđela koja donosi ljubav!

Dodano : 18.12.2021

Četiri zapaljene svijeće na adventskom vijencu označavaju posljednju nedjelju došašća.

 

Svijeće predstavljaju svjetlo koje Bog daruje na Božić svim ljudima. Svjetlo svijeća je simbol Svjetla Kristova. Prema tradiciji i boje svijeća imaju poveznicu s Kristovim otajstvom: crvena boja znak je Isusova mučeništva, dok je bijela znak pobjede i slavnog uskrsnuća. Ljubičasta boja svijeća ističe na poseban način adventsku pokoru i pripravu.

Četvrtu adventsku ceremoniju uveličala je i muška vokalna skupina HKUU koja je prigodnom pjesmom uveličala misno slavlje, kao i zbor HKUU-a “Sveti Martin”.

Četvrta svijeća zove se “Anđeoska”, prisjećanjem onih koji su prvi objavili rođenje Mesije cijelom svijetu.

Sada već tradicionalnom paljenju adventskih svijeća prisustvovao je veliki broj mještana uz predvođenje službe riječi, župnika Župe Sveti Martin na Muri, velečasnoga Mladena Gorupića i prigodni program mješovitog zbora Sveti Martin na Muri.

Nakon ceremonije paljenja svijeća i kratkog programa svi prisutni mještani nastavili su druženje uz besplatan čaj, kuhano vino i božićne kolače.


Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...