+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U župnoj crkvi koncert na gitari održao NEVEN HRUSTIĆ

Dodano : 05.08.2019

U župnoj crkvi koncert na gitari održao NEVEN HRUSTIĆ

U nedjelju 04. kolovoza navečer u 20.00 sati u župnoj crkvi je Neven Hrustić održao koncert na gitari. Koncert je organizirala turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri.
Neven Hrustić studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Z. Dukić, E. Karamazov, G. Listeš, T. Offerman, J. Wagner, C. Pluhar, S. Noiri) u zemlji i u inozemstvu.
Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.
Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Responsorium, Minstrel, Vittoria, Hortus Deliciarum, Carmina Slovenica, Orkestrom i Zborom HRT. Snimao je za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, u različitim kombinacijama izvođačkih sastava.
Važno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, posebno onih iz razdoblja renesanse i ranog baroka. Uz već poznate, on je po prvi put suvremeno izveo veći broj kompozicija iz tog perioda, od kojih treba izdvojiti zbirku canzonetta Francesca Sagabrie – prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba.
U župnoj crkvi izvodio je djela Andrea Vettoretti – Yamour, Andrew Yorka – Centerpeace i Home i ostalih autora.
U sat i petnaest minuta svi prisutni mogli su odmoriti dušu i tijelo prekrasnim izvedbama.

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...