+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U župnoj crkvi koncert na gitari održao NEVEN HRUSTIĆ

Dodano : 05.08.2019

U župnoj crkvi koncert na gitari održao NEVEN HRUSTIĆ

U nedjelju 04. kolovoza navečer u 20.00 sati u župnoj crkvi je Neven Hrustić održao koncert na gitari. Koncert je organizirala turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri.
Neven Hrustić studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Z. Dukić, E. Karamazov, G. Listeš, T. Offerman, J. Wagner, C. Pluhar, S. Noiri) u zemlji i u inozemstvu.
Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.
Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Responsorium, Minstrel, Vittoria, Hortus Deliciarum, Carmina Slovenica, Orkestrom i Zborom HRT. Snimao je za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, u različitim kombinacijama izvođačkih sastava.
Važno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, posebno onih iz razdoblja renesanse i ranog baroka. Uz već poznate, on je po prvi put suvremeno izveo veći broj kompozicija iz tog perioda, od kojih treba izdvojiti zbirku canzonetta Francesca Sagabrie – prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba.
U župnoj crkvi izvodio je djela Andrea Vettoretti – Yamour, Andrew Yorka – Centerpeace i Home i ostalih autora.
U sat i petnaest minuta svi prisutni mogli su odmoriti dušu i tijelo prekrasnim izvedbama.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...