+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

U ŽUPNOJ DVORANI IGROKAZ “PRED MARTINJE”

Dodano : 04.11.2018

U ŽUPNOJ DVORANI IGROKAZ „PRED MARTINJE“

U nedjelju 04. studenog navečer u 17.00 sati u župnoj dvorani dramska sekcija HKUU-e „SVETI MARTIN“ izvela je igrokaz „PRED MARTINJE“.
Igrokaz je vrlo poučnog karaktera koji govori o nedoumici glede proslave blagdana sv. Martina biskupa. Uvijek postoji duhovna i svjetovna proslava tog blagdana, odnosno u crkvi i izvan nje. Pouka je: čovjek se treba proveseliti, ali ne smije zaboraviti na Boga, te je važno ići na svetu misu.

Igrokaz je napisao Franjo Karlovčec prije 20 godina, a za tu zgodu je napisao i pjesmu „Martinska“ koju je uglazbio Branko Jalšovec. Od tada ta pjesma se redovito pjeva kako na liturgijskim slavljima tako i na svjetovnim proslavama.
U prepunoj župnoj dvorani osjetilo se zajedništvo koje ima svoj temelj u Bogu.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...