+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Upaljena 1. adventska svijeća 2023.

Dodano : 02.12.2023

Nakon večernje Svete mise koju je služio župnik vlč. Mladen Gorupić na Trgu Svetog Martina upaljena je prva adventska svijeća.

Tim činom započelo je najradosnije razdoblje u godini. Razdoblje u kojem se svi posebno osjećamo radosno, razdoblje u kojem se daruje i misli i na sve one koji su osamljeni, bolesni, ožalošćeni. Neka nam svima ova prva upaljena svijeća rasplamsa vatru ljubavi, suosjećanja, razumijevanja i međusobnog poštovanja u našim srcima – istaknuo je načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša.

Paljenje svijeća na adventskom vijencu i ove su godine organizirali Općina, Turistička zajednica Sveti Martin na Muri i CARITAS uz prigodni program mješovitog župnog zbora i podjelom toplog čaja, kuhanog vina i božićnih kolača.

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...