+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

USKRSNI PONEDJELJAK – MISA I BLAGOSLOV VOZILA I VOZAČA

Dodano : 23.04.2017

USKRSNI PONEDJELJAK – BLAGOSLOV VOZILA I VOZAČA

U našoj župi, već tradicionalno, na uskrsni ponedjeljak služena je sveta misa za sve članove OLDTIMER KLUBOVA, a poslije mise je na Trgu Svetog Martina bio blagoslov vozila i vozača. Prije samog blagoslova župnik je pojasnio što to znači blagoslivljati vozila i vozače, odnosno da to znači moliti Boga da bude s nama na svim našim životnim putevima.
Na misnom slavlju sudjelovali su i  članovi udruge ‘Prva kubura’ iz Višnjice, predvođena svojim zapovjednikom generalom i državnim tajnikom u ministarstvu obrane Zdravkom Jakopom. Bio je također prisutan Franjo Belović, predsjednik svih međimurskih ‘oldtimera’ okupljeni u jednom klubu, koji gaje ljubav prema ovoj vrsti hrvatske kulturne baštine, kao i Antun Presečki, predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza.
Prije samog blagoslova prigodnim riječima prisutnima su se obratili Franjo Belović, Petra Novinščak, zamjenica načelnika, Antun Presečki te Zdravko Jakob, a župni mješoviti zbor otpjevao je pjesmu “DUGA CESTA”
Nakon završetka blagoslova  članovi  udruge ‘Prva kubura’ iz Višnjice izveli su počasni pucanj.

 

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...