+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

USKRSNI PONEDJELJAK – MISA I BLAGOSLOV VOZILA I VOZAČA

Dodano : 23.04.2017

USKRSNI PONEDJELJAK – BLAGOSLOV VOZILA I VOZAČA

U našoj župi, već tradicionalno, na uskrsni ponedjeljak služena je sveta misa za sve članove OLDTIMER KLUBOVA, a poslije mise je na Trgu Svetog Martina bio blagoslov vozila i vozača. Prije samog blagoslova župnik je pojasnio što to znači blagoslivljati vozila i vozače, odnosno da to znači moliti Boga da bude s nama na svim našim životnim putevima.
Na misnom slavlju sudjelovali su i  članovi udruge ‘Prva kubura’ iz Višnjice, predvođena svojim zapovjednikom generalom i državnim tajnikom u ministarstvu obrane Zdravkom Jakopom. Bio je također prisutan Franjo Belović, predsjednik svih međimurskih ‘oldtimera’ okupljeni u jednom klubu, koji gaje ljubav prema ovoj vrsti hrvatske kulturne baštine, kao i Antun Presečki, predsjednik Hrvatskog oldtimer saveza.
Prije samog blagoslova prigodnim riječima prisutnima su se obratili Franjo Belović, Petra Novinščak, zamjenica načelnika, Antun Presečki te Zdravko Jakob, a župni mješoviti zbor otpjevao je pjesmu “DUGA CESTA”
Nakon završetka blagoslova  članovi  udruge ‘Prva kubura’ iz Višnjice izveli su počasni pucanj.

 

Pročitajte još

Poziv na proslavu 25. obljetnice beatifikacije bl. Alojzija Stepinca

Draga braćo svećenici, draga braćo i sestre, blaženi kardinal Alojzije Stepinac, zagrebački nadbiskup, koji je trpio do smrti iz ljubavi prema Bogu, Crkvi i svome hrvatskom narodu, već 25 godina na osobit je način prisutan na putu života Crkve kao zagovornik,...

Sveta Misa povodom početka nove školske 2023./2024. godine

Svake godine prije početka škole u župnoj crkvi, sakupljamo se na Svetoj Misi, kako bi molili za darove Duha Svetoga. Ove godine služena je Sveta Misa 03. rujna 2023. povodom početka nove školske godine 2023./2024. I ove godine okupio se velik broj djece, roditelja...