+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Uskršnja čestitka mještanima župe

Dodano : 29.03.2024

Draga braćo i sestre u Kristu!

Kroz život smo do najvećih radosti dolazili preko odricanja, križeva i teškoća. Ni Uskrs ne možemo slaviti bez Velikog petka i Kristovog prolijevanja krvi. Isusovo raspeće na križu najveći je dar Boga čovjeku. Neprocjenjiva je to ljubav kojom i nas želi prožeti kako bismo shvatili da je darivanje drugome najveće ispunjenje naše nutrine. Premda nam je taj dar teško razumljiv, naš duh vapi za tom nepropadljivom hranom što utažuje svaku duhovnu glad u ovom zemaljskom životu, dajući predokus života u nebu.

Dok god smo ovdje, svaka godina donosit će nam nove prilike, ljepote i uspjehe, ali i nedaće i strahote. Ne bojmo se teškoća, budimo odvažni i pripravni suočiti se s njima jer znamo da kroz njih postajemo jaki i ponizni graditelji Kraljevstva Božjega.

Kada budemo pozvani u život što slijedi, bit ćemo upitani što smo činili ovdje na zemlji. Stoga, neka nas tuđi jadi i muke ne ostave ravnodušnima, već u nama probude odlučnog čovjeka, karakternog Kršćanina koji će znati brata u potrebi staviti ispred sebe i svojih prohtjeva. U davanju svoga vremena, podrške, talenata ili znanja bližnjemu, otkrit ćemo da smo sami dobili mnogo više od onoga što smo dali. Obogaćujući živote drugih obogatit ćemo i svoj vlastiti život.

 

Izgrađujmo zajedništvo oko proslavljenog Krista, budimo milosrdni i blagi kao što je i On milosrdan i blag, ne sudimo jer će i nama biti suđeno istom mjerom i nemojmo se nikada umoriti činiti dobro.

S tim mislima, svim ljudima dobre volje, radostan i blagoslovljen Uskrs želi  župno vijeće, cemeštri, zvonari, zborovi, molitvene zajednice, čitači, ministranti i župnik Mladen!

 

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...