+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

UZNESENJE BDM NA NEBO – VELIKA GOSPA

Dodano : 17.08.2016

PROŠTENJE VELIKE GOSPE – UZNESENJE BDM NA NEBO

slika3

U ponedjeljak 15. kolovoza na svetkovinu Velike Gospe – uznesenje BDM na nebo i u našoj župi Sveti Martin na Muri bilo je veliko proštenje. U našoj župnoj crkvi nalazi se pokrajni oltar Majke Božje i zbog toga je proštenje na Veliku Gospu. Kanonska vizitacija iz 1768. g. navodi da je staroj lađi 1767. g. prilagođena južna kapela Marije CelJske.
slika2
IMG_0034DSCN1406
Svečano koncelebrirano misno slavlje na otvorenom u parku župnoga dvora predvodio je vlč. Ivica Reparinac, župnik u župi Mississauga u Kanadi. Govoreći o važnosti ovog blagdana posebno je naglasio ljepotu blažene djevice Marije koja se očitovala u čistoći srca i otvorenosti Božjoj Riječi, te spremnosti da bude majka Božja. Zapitao se što je u današnje vrijeme ljepota, da li čistoća srca ili nešto drugo, da li je to što nas odvodi od Boga i ponižava našega bližnjega koji postaje predmet uživanja.
Na kraju je na sve prisutne zazvao Božji blagoslov i zagovor blažene djevice Marije

slika1DSCN1426

Pročitajte još

Zahvala za blagoslov kuća i obitelji!

Ove godine blagoslov obitelji i kuća je primilo 770 obitelji, više od lani, a ipak manje nego preklani. Ove godine bilo je novih obitelji koji su primili blagoslov, obitelji koji su uselili u novu kuću ili su kupili kuću i sada su naši župljani. Neke obitelji koje...