NAŠ BISKUP mons. JOSIP MRZLJAK UPUTIO ČESTITKU IZBORNIKU ZLATKU DALIĆU

NAŠ BISKUP mons. JOSIP MRZLJAK  UPUTIO ČESTITKU IZBORNIKU ZLATKU DALIĆU 

Poštovani gospodine Daliću!

Ovih dana svi u Hrvatskoj, kao i Hrvati izvan Domovine, pratimo sportske uspjehe Vas i naših nogometnih virtuoza. Čestitamo na tim velikim uspjesima, ali još više čestitamo na zajedništvu koje i rezultira tim uspjesima. Posebno Vam zahvaljujem i čestitam na riječi, ali i životnom stavu: poniznost. To nije samo kršćanska krepost, nego i općeljudska – humana vrednota u kojoj čovjek prepoznaje samoga sebe, te vidi svoje ljudske domete i talente, ali i nesavršenosti. Ponizan čovjek cijeni i poštuje svaku ljudsku osobu. Upravo ponizni ljudi mogu ostvariti zajedništvo kakvo i Vi ovih dana pokazujete na radost mnogima u našem hrvatskom narodu. To Vaše zajedništvo poticaj je i primjer kako se zajedno mogu ostvariti mnogi dobri planovi, želje, gotovo snovi.

Čestitam cijeloj ekipi u Moskvi! Raduju se mnoga mjesta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koja su povezana s igračima, ali i cjelokupnim stožerom. Raduje se Vaše Livno, a radujemo se i mi Varaždinci, želeći Vam još puno uspjeha na sportskom planu, ali još više u osobnom i obiteljskom životu.

Neka vas sve dobri Bog blagoslovi!

Srdačan pozdrav!

+ Josip Mrzljak
varaždinski biskup
izvor teksta: http://www.biskupija-varazdinska.hr/vijesti/varazdinski-biskup-josip-mrzljak-uputio-cestitku-izborniku-zlatku-dalicu-nakon-plasmana-u-finale-svjetskog-prvenstva-u-rusiji/32395
foto: http://www.vtv.hr/vijesti/item/3710-cestitka-varazdinskog-biskupa-mrzljaka-hrvatskom-izborniku-dalicu
Skip to content