+385 40 868 133 ured@svetimartin-zupa.hr

Zahvala župnika Mladena povodom prijenosa sv.Mise na HRT TV

Dodano : 23.03.2024

Prošle nedjelje imali smo prijenos Mise na HRT-u. Za tu veliku svečanost  pripremali smo se, gotovo mjesec dana. Sve Vas župljane molio sam da se uključite i da se predstavimo na najbolji mogući način. U tome smo i uspjeli.

Stoga želim zahvaliti:

Župnom vijeću na čelu sa predsjednikom vijeća gospodinom Stankom Perčićem, općinskom vijeću na čelu sa gospodinom Ivicom Kutnjakom, našem načelniku gospodinu Martinu Srši i njegovoj supruzi.

Našim zvonarima na uređenoj i okićenoj crkvi i za darovano cvijeće za tu Svetu Misu, a narcise darovala ob. Novak iz Žabnika;

Djelitelju Sv. Pričesti gospodinu Miri Franjo;

Ministrantima, gotovo su svi bili na svečanosti, osim onih koji su bili bolesni ili su pjevali u dječjem zboru;

Našem mješovitom zboru, zboru mladih i dječjem zboru sa svojim voditeljima Božidarom i Sebastijanom.

Čitačima koje sam izabrao za tu svečanost: Tereziji Kutnjak, Ani Špoljarić, Leonu i Ivani Rešetar, Stanku Perčiću;

Našim uniformiranim udrugama: mažoretkinjama s voditeljicom Stankom Kutnjak, vatrogascima iz Sv. Martina i Lapšine sa svojim voditeljima, ženama u narodnoj nošnji – članicama folklorne skupine HKUU Sv. Martin, lovačkom društvu Trčka, predstavnicima nogometnih klubova – Polet, Bratstvo i Mura. Budući da sam bio zamoljen od gospodina Dragutina Siladija, voditelja vjerskog programa HRT-a, da bi bilo dobro pozvati na Misu sve udruge koje su povezane sa svojom župnom zajednicom, zamolio sam gospodina Stanka Perčića da preuzme tu dužnost koju je besprijekorno izvršio;

Članovima udruga koji nisu bili u svojim uniformama i našim članovima Caritasa;

Cemeštrima Mišku Krajačiću i Mirku Stojku koji su skupljali milostinju;

Zahvaljujem svim svojim župljanima koji su došli na tu Svetu Misu i pokazali da nas ima, bez obzira što smo imali još tri nedjeljne Mise. Žao mi je da neki župljani nisu te nedjelje uopće došli na Svetu Misu ili su otišli u neku drugu župu na Misu, a razlog je samo njima znan.

Budući da sam želio svu televizijsku ekipu počastiti sa ručkom u subotu (40 osoba), velika pomoć su mi bili uz kuharicu Katarinu, Darinku Karlovčec, Miricu Novak i Miru Perčić, Stanko i Nadica Srpak koji su pripremili gulaš. U nedjelju smo također pripremili ručak za 60 osoba. Zahvaljujem ekipi uz župnu kuharicu koja joj redovito u tome pomaže (Darinka, Mirica, Mira);

Želio sam i sve sudionike na toj Misi počastiti narescima, kolačima i pićem, u tome su mi također mnogi pomogli. Prvo želim zahvaliti svima Vama koji ste za tu prigodu ispekli kolače i donijeli ih za tu svečanost. Kolače je donijelo 50 župljana i dvije osobe koje nisu iz naše župe.

U pravljenju sendviča i u organizaciji čašćenja najvećim dijelom pomogli su djelatnici Caritasa u organizaciji voditeljice Caritasa gospođe Dragice Kirec. Od srca im na tome zahvaljujem. Zahvaljujem i onima koji su pomogli, a nisu u župnom Caritasu: gospođama Martini Haček, Vesni Hrženjak i Marijani Vinko.

Toliko je bilo ugodnih i pohvalnih komentara na Svetu Misu i na sve sudionike na Misi, od ministranata, čitača, zborova, naših udruga, pa do organizacije čašćenja poslije Svete Mise.

Zahvalan sam svima, jer bez svih Vas koji ste mi pomogli i koji ste sudjelovali, to ne bi bilo i tako lijepo i toliko uspješno, jer gospodin Dragutin Siladi kaže da je to bio vrh vrhova.

Tog dana, 17. ožujka bio sam vrlo ponosan što sam Vaš župnik i što ste Vi moji župljani.

Zahvalan župnik Mladen i članovi župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća!

Pročitajte još

Tradicionalno otvorena sezona – blagoslovljena vozila i vozači

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak, već 20 godina zaredom, u Sveti Martin na Muri, na svečanu misu i blagoslov dolazi nam Oldtimer klub Međimurje; ove godine sudjelovali su i članovi iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke, kao i Kuburaško društvo “Prva...